• Carco.bg
  • Блог
  • Автомобилът е по-устойчиво зелен отколкото си мислим.
18/06/2021

Автомобилът е по-устойчиво зелен отколкото си мислим.

Автомобилът е по-устойчиво зелен отколкото си мислим.

80% от колата, която караме е рециклируема


На всеки от нас е ясно, че природните ресурси като дървета, въздуха, прясната вода, нефта не са неизчерпаеми и крайността в тяхното предлагане рано или късно ще стане факт. Същият този факт обаче не е повлиял досега на забавянето на растежа на населението или пък последващото търсене на тези ресурси. Ето защо все по-често опазването и рециклирането стават тема на широки дебати и тяхното прилагане е вече необходимост, а не проява на корпоративна социална отговорност. Автомобилите и техните части не правят изключение.


За щастие автомобилните производители започват да вземат предвид как техните продукти влияят на околната среда и да възприемат нови процеси, които да сведат до минимум изтичането на природни ресурси.


Една от тези еволюции е все по-разпространяващата се тенденция за използване на рециклирани части, което намалява въздействието на счупените, унищожените или изоставените автомобили върху околната среда. Повторното използване на компоненти от тези превозни средства не само намалява отпадъците, скрапа и боклуците, но спестява на околната среда допълнителен добив на материали, за създаването на нови части за автомобили.


Може би не знаете, но вашият автомобил е по-устойчиво зелен отколкото си мислите. 80% от теглото на вашата кола на практика са... рециклируеми. Металът, облицовката, пластмасата, електрическите части, гумите, цветните метали...


Повечето автомобили, произвеждани днес, имат стоманени рамки на каросерията. Стоманата може да се рециклира, като се стопи и преработи, намалявайки необходимостта от добив на повече желязна руда. Освен това този метод изисква по-малко въглища от първоначалното леене, тъй като стоманата вече е рафинирана от желязна руда и просто трябва да се стопи отново, намалявайки парниковите газове в процеса.


Този процес не само спестява множество ценни ресурси, но също така спестява време, енергия и дори пари.


Търговците и магазините за авточасти са жизненоважни за този процес, тъй като те вземат онези части, които не се разрушават лесно като стоманените компоненти например. Тези части могат да бъдат използвани повторно, ремонтирани до изключително добро състояние и препродадени за повторна употреба. В едни катастрофирал автомобил например, шансът е над 60% от частите да са напълно използваеми и дори в отлична форма.


Ако опазването на околната среда е част от ценностната ви система, но колелото не е превозното средство, което може да си позволите всеки ден, то вашата кола може да докаже своя зелен потенциал не само безопасно, но и доста спестовно.


Carco.bg е уникална комбинация от гарантирано устойчиви на качество авточасти с гарантирано устойчива зелена природа. Компанията е специализиран доставчик на рециклирани авточасти, чийто бизнес модел осигурява достъпност на продукта, гарантира качеството му и насърчава устойчивостта чрез повторна употреба. Онлайн магазинът на Carco.bg предлага хиляди различни авточасти за стотици различни марки и модели превозни средства – от нови двигатели, през вътрешно оборудване и едрогабаритни части до окачване, трансмисия, пластмаси, кори и уплътнения.


Всяка една авточаст преминава предварителен контрол, оценка, инспекция за повреди, рециклируем цикъл, последващи тестове и финален контрол на качеството, за да се гарантира, че всеки изложен артикул е качествен продукт, който може да бъде купен веднага онлайн.


Свържете се с нас, за да разговаряте с някой от нашите представители и да намерите резервната част, която търсите.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път