• Carco.bg
  • Блог
  • Кои са най-добрите зимни аксесоари за колата ти?
26/12/2022

Кои са най-добрите зимни аксесоари за колата ти?

Кои са най-добрите зимни аксесоари за колата ти?

Зимните автомобилни аксесоари могат да предпазят колата ти през студения сезон и да улеснят дните ти. Дори да разполагаш с изобилие от функции, които подпомагат водача на автомобила, никога не би било излишно да допълниш основното оборудване, като добавиш няколко полезни зимни аксесоара. Затова Carco.bg изготви за теб мини ръководство.


Какво представляват зимните автомобилни аксесоари?


Зимните автомобилни аксесоари ти помагат да увеличиш максимално удобствата на автомобила си, като същевременно го предпазиш. Някои от тях са предназначени да предпазят интериора, а други – екстериора.


Само защото температурата става ниска, не означава, че трябва да търпиш неудобства. Например, вместо да чакаш на студено, докато автомобилът ти загрява, остани вътре и се наслади на бързо затопляне с висококачествен нов радиатор или дистанционно управление.


Някои аксесоари могат да помогнат на автомобила да запази стойността си. Избирането на висококачествени стелки за превозното средство ще помогне да предотвратиш петна в интериора, което може да помогне за увеличаване на стойността на автомобила при препродажба.


Без значение какви зимни аксесоари избереш, най-важното предимство винаги е безопасноста. Никой не иска да остане блокиран при лошо време, така че може да помислиш и за поставяне на авариен комплект в багажника., където можеш да съхраняваш различни неща от първа необходимост, включително джъмперни кабели, комплект за първа помощ, одеяло и колан за теглене.


Ето и някои от най-популярните зимни аксесоари:


Духалки за парно


Всички автомобили имат фабрично добавено парно, което загрява купето и прозорците в студените месеци, като по този начин се допринася значително за комфорта на пътниците и шофьора, а стъклата се предпазват от запотяване. Духалките за парно представляват отводи за топлия въздух, който е вторичен продукт от работата на двигателя.


Външният им изглед са решетъчните конструкции, разположени върху таблото и вратите на автомобила с подвижни елементи, които позволяват насочване на топлия въздух нагоре, надолу и направо, според желанието на седящия пред тях.


Силата на топлината се контролира от централния превключвател на таблото, чрез който се насочва през кои духалки за парно да протича топлият въздух. През същите отвори през лятото пък се извършва охлаждане на купето, като силата му се регулира по идентичен начин.


Качествени стелки/изтривалки


Когато влизаш в автомобила си, след като си минал през сняг, осолени тротоари и дъжд, последното, което искаш, е да пренесеш мръсотията в колата. Тази влага може да предизвика корозия на металния под, разположен под стелките. Качествените стелки могат да повлияят на препродажната стойност на твоя автомобил, като помогнат да запазиш интериора му възможно най-нов и чист.


Велобагажник/ Ски багажник


Ако обичаш да прекарваш зимата на открито, независимо дали караш ски или сноуборд, инсталирането на багажник за ски, сноуборд, колело и прочее, е необходимост. Той ти позволяв да съхраняваш оборудването си извън кабината, което пък ти дава повече вътрешно пространство, като същевременно позволява да транспортираш лесно нещата за любимото си хоби.


Покривало за предно стъкло


Ако наистина не искаш да се тревожиш от почистването на лед, сняг или скреж от предното стъкло на колата си всяка сутрин – покривалото за предното стъкло е идеалният вариант. Това покритие действа като одеяло за автомобила, така че просто го постави върху предното стъкло, щом лошото време заяви присъствието си.


Повечето покривала са изработени от полиестер и PVC, така че са издръжливи вариант. Термичният им щит улавя топлината, което предпазва предното стъкло от скреж и мъгла.


Моторчета за чистачки


Изправността на чистачките е от първостепенна важност за безопасното шофиране при неблагоприятни условия. Какво представляват моторчетата за чистачки? Те са ключовият компонент, който кара механизма на чистачките да се движи. Може да са включени на по-ниска или по-висока скорост, което се регулира от водача.


В устройството им няма особени разлики при повечето марки автомобили, а принципът на движение и волтажът на напрежението са едни и същи. Този елемент от устройството на автомобила е характерен със своя дълъг живот и безшумна работа. Поради простата си и евтина изработка моторчетата за чистачки са на разумни цени и освен това са икономични по отношение на изразходваната енергия.


Как да избереш зимни автомобилни аксесоари


Когато пазаруваш зимни аксесоари за кола, вземи под внимание твоите нужди и бюджет. Някои аксесоари са по-необходими от други, особено ако планираш да попътуваш през зимните месеци.


След като намериш аксесоарите, които искаш, не забравяй да ги избереш от добър търговец, тъй като това гарантира, че получаваш висококачествени материали. Това също може да сведе до минимум риска от плащане на пари за ремонт по пътя.


В Carco.bg се стараем да предложим голямо разнообразие от авточасти втора ръка, така че клиентите ни да имат широк периметър за избор от видове, модели и марки. Това с пълна сила важи и за категорията аксесоари за коли. Свържи се с нас още днес и избери перфектните зимни аксесоари за твоя автомобил!

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път