Наистина ли Черния петък е добър момент за ремонт на автомобила?

Черният петък (Black Friday) се счита за неофициално начало на празничния сезон.

 

26 ноември или така нареченият Черен петък е чудесен момент да намерите желани продукти на възможно най-ниска цена. Не е изненадващо, че офертите, свързани с автомобили, също са изкушаващи по това време на годината. Как да избегнем истерията около всички рекламни послания от типа: „Купи сега!“ и да не предприемем неразумни покупки? Има няколко начина да преценим подходящ ли е моментът за купуване на нов автомобил или по-скъпи части за сегашния ни.

 

Добре е да предприемете покупката, в случай че:

 

1. Искате конкретен модел или част за автомобил и знаете много добре какви. В този случай, колкото по-дълго чакате, толкова по-голям е шансът друг да вземе преди вас от ограничените бройки. 

2. Желаните части за автомобил, на които сте се спрели, са наистина качествени. Възможно е да намерите атрактивна цена на части за автомобил, които обаче няма да ви послужат добре. В последствие ще е нужна повторна смяна, което по никакъв начин не ви прави услуга.

 

3. Ако сте си ,,написали домашното“. В случай, че отдавна правите проучвания за конкретен автомобил или части за автомобил, и чудесно знаете как вървят цените. Тогава може да сте сигурни каква е реалната цена и че тя в действителност е по-ниска в този ден.

Съветваме ви да изчакате, ако: 

1. Не се нуждаете от конкретната покупка на мига. Тогава не сте зависими от времето и е възможно да срещнете по-добра оферта, подходяща за вашия автомобил.

2. Ако нуждите на автомобила ви са гъвкави и може да избирате от разнообразни части за него, е добре да изчакате. Колкото по-малко стока остава, толкова на по-ниска цена ще бъде тя в седмицата на Черния петък.

3. Ако по принцип пазарувате от място с добри цени и качествени стоки. Да вземете нещо, просто защото е намалено, но не е с добро качество, не е най-разумното решение. Може да изчакате до следващия Черен петък или просто да посетите мястото, където сте сигурни, че ще сте доволни от съотношението цена-качество за необходимите части.

Още няколко съвета за изгодни покупки:

 

  1. Запознайте се с цените отрано. Каква е цената на частите, който искате, реална ли е отстъпката и заслужава ли си?
  2. Проверете за още предложения онлайн. Добре е да имате резервен вариант, ако това, което желаете, все пак е свършило.
  3. Постарайте се в този ден да пазарувате/разглеждате рано през деня. Така ще избегнете огромните струпвания.
  4. И накрая - уверете се, че и през останалата част на годината може да си осигурите качествени части за автомобила на добри цени за вас.

 

Разгледайте всички страхотни предложения за вашия автомобил от Carco.bg и се възползвайте от безплатната консултация с наш специалист! 

Назад към всички новини