• Carco.bg
  • Блог
  • 12 интересни факта за дизеловите двигатели
15/01/2023

12 интересни факта за дизеловите двигатели

12 интересни факта за дизеловите двигатели

Когато става въпрос за дизелови двигатели, можеш да бъдеш сигурен – бъдещето на новите двигатели не прилича на предшествениците им. Новата дизелова технология означава по-чисто гориво, по-чист въздух и по-малко шум. Ето няколко полезни факта, които може би не знаеш:


Дизеловите двигатели са новият стандарт


Отминаха дните на шумните, миризливи и мръсни дизелови камиони. Днешните дизелови двигатели са далеч по-чисти. Днес на разположение на клиентите са повече от 50 модела, които могат да изминат от 600 до 1000 км с един резервоар.


Дизеловите двигатели отиват по-далеч с по-малко гориво.


Дизеловите двигатели стават все по-популярни в Съединените щати, а с напредването на технологията се изчистват все повече недостатъци. Дизеловата технология непрекъснато се подобрява и позволява на повечето модели да палят и да се движат по пътя като своите бензинови колеги. Контролът на емисиите е по-ефективен, а двигателите могат да бъдат намалени от шест цилиндъра до четири в редица превозни средства. Усъвършенстваните турбо зарядни устройства дават същата, дори често по-добра производителност от бензиновите автомобили. Дизеловите двигатели могат да ти предоставят по-малко спирания на пътя и по-малко разходи от тези за бензин. Бъдещето на дизеловите технологии започва от днес.


Дизеловата технология създаде повече мощност с по-малко гориво


Дизелът не спира да се развива и усъвършенства, защото използва по-малко гориво, но дава повече мощност на двигателя от обикновения бензин. Дизеловият двигател компресира въздуха до една от 20 части на обем, след което изпраща малко количество дизелово гориво в цилиндъра. Следователно спонтанното запалване се случва без запалителна свещ.


Дизеловата технология създава нов стандарт в контрола на емисиите


Комбинирането на гориво с далеч по-ниско съдържание на сяра, филтри за твърди частици, ефективни дизелови двигатели и усъвършенстван контрол на емисиите помага на днешния дизелов двигател да влезе чист в утрешния ден. Дизеловата технология използва широка гама от възобновяеми горива, които ще продължат да я тласкат напред като избор за по-чист въздух, по-ниски емисии и по-устойчива околна среда.


Дизеловото гориво има най-висока енергийна плътност


Дизелът има най-висока енергийна плътност сред всички горива, използвани в транспорта. Това означава повече енергия от всяка друга налична алтернатива на гориво.


Дизеловата технология има най-ефективния двигател


Дизеловият двигател има най-ефективното вътрешно горене. Това означава повече мощност и горивна ефективност в сравнение с бензина, компресирания природен газ и втечнения природен газ. Дизелът се различава от стандартния бензин по отношение на изгарянето на горивото. Компресията на сместа от въздух и гориво е толкова интензивна, че енергията се освобождава много по-бързо с по-малко гориво. Тази освободена енергия се предава на буталата, което от своя страна създава енергия за задвижване на колелата на превозното средство.


Дизеловите двигатели са по-тихи, поради новите технологии


С усъвършенстването на електронното управление и новите конфигурации на горивната камера, дизеловите двигатели са далеч по-тихи. По-тихите двигатели означават по-голяма популярност сред всички видове превозни средства. Тези подобрения означават, че дизеловата технология и подобреният дизелов двигател е пътят на бъдещето в транспорта.


Дизеловите автомобили стартират незабавно


За разлика от дните, в които сте чакали подгревна свещ, за да загрее цилиндрите в студените дни, днешните дизелови автомобили стартират незабавно и почти не се забелязват, когато не работят.


Преминаването към дизеловите технологии може да бъде умен ход


Технологията за тежкотоварни автомобили е бързо развиваща се и променяща се област. Предлагат се страхотни възможности за кариера за тези, които обичат технологията на дизеловите двигатели.


Дизеловото гориво е създадено „случайно“


Когато този продукт е създаден за първи път, е бил известен като страничен и е бил изхвърлян, вместо да бъде използван. Едва когато през 1894 г. Рудолф Дизел създава двигател, способен да използва горивото, той получава име и цел.


EPA третира дизеловите двигатели по същия начин като бензиновите


Американската агенция за опазване на околната среда (EPA) изисква дизеловите двигатели да отговарят на същите стандарти като обикновените бензинови двигатели. През 2007 г. производителите на автомобили започнаха да инсталират филтри за твърди частици в дизелови автомобили, за да премахнат видимия дим от отработените газове. Това ги прави толкова чисти, колкото и другите превозни средства. Според EPA наличието на стандарти намалява с 90% количеството на емисиите от източници както на пътя, така и извън него.


Дизеловото гориво е по-добър вариант на голяма надморска височина


Бензиновите двигатели изискват специфично съотношение въздух-гориво, така че на голяма надморска височина, където има по-малко въздушни молекули, работата на превозното средство се влияе. Превозните средства с дизелови двигатели имат турбокомпресори, които вкарват повече въздух в съотношението въздух/гориво.


Дизеловите двигатели работят най-добре при умерени скорости


Искаш да извлечеш максимума от дизелов двигател? Намали газта. Дизеловите двигатели се представят на върха си, когато скоростта е около 100 км/ч. В зависимост от превозното средство и дизеловия двигател съветът обикновено е да поддържаш двигателя да работи под 2000 оборота в минута за максимална производителност.


Качеството на втора ръка частите за двигател е също толкова високо, колкото и това на новите


В магазин Carco.bg ще откриеш предложения с минимален срок на експлоатация, които са и финансово облекчаващи. Така ще можеш да закупиш автомобилни компоненти с гарантирано оригинален произход и запазен външен вид. Употребяваните авточасти са по-евтини, отново с високо качество, а в Carco.bg и винаги налични. Не е нужно да чакаш дълго време за доставка, което е от огромна полза за случаите, в които техническите ремонти не търпят отлагане. Увери се още днес, като посетиш https://carco.bg/.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път