Казанче за спирачна течност

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

За да може автомобилът да спре или да намали своята скорост, той притежава специална система, блокираща в съвременните модели и четирите гуми. Тя действа на хидравличен принцип със спирачна течност в системата, която се излива в специално казанче. Сега ще разберем къде се намира то и колко литра побира. С какво Carco.bg се отличава от останалите си конкуренти за части втора употреба? 

Къде се намират казанчетата за спирачна течност

Това е един полупрозрачен резервоар и в зависимост от модела на автомобила точното му разположение може леко да се различава, но обикновено се намира зад волана, след като вдигнете капака на колата. Казанчето за спирачна течност е прикрепено към основния цилиндър на системата, който пък представлява метален блок, разположен в областта на педала за спиране.

По размери и вместимост, тези компоненти могат значително да се различават, но предназначението им е едно и също - в тях се събира концентрата, който предава и разпределя механичното движение при натиска на педала на спирачките към създаващите триенето накладки.

Какво количество спирачна течност събират казанчетата

В зависимост от модела и марката на колата, вместимостта на контейнера може да е различна, но в повечето случаи е в диапазона около 1л. Обикновено смяната се извършва в интервалите от - 40 000 до 80 000 км, въпреки че не само изминатият пробег е фактор за смяна. Значение има и възрастта на автомобила. Експертите съветват на всеки две години да преминавате преглед на спирачната течност, както и на нейното ниво в казанчето. 

Ако забележите корозия по казанчето или смяна на цвета на спирачната течност, това може да е индикация за смяна. Трябва обаче да проверите в документацията на автомобила какво количество побира контейнера и цялата система.

Защо да изберем Carco.bg

Защото в онлайн магазина се предлагат само оригинални авточасти втора ръка и контейнери за различните марки автомобили. Carco.bg се отличава от конкурентите си по:

  • най-добрите цени в отрасъла;
  • проверените предварително авточасти за тяхната работоспособност;
  • професионалните безплатни консултации за избора и поръчките;
  • голямото разнообразие от видове за известните марки коли.

За да се възползвате от предложенията в категорията, просто направете своя избор и оформете поръчката си. В случай на нужда от професионална консултация или при друг въпрос, свързан с дейността ни, не се колебайте да се свържете с нас.