Водни радиатори

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Всяко моторно превозно средство и по-конкретно неговия двигател, по време на своята работа отделя голямо количество топлина, за да бъде разсеяна в пространството. За целта се предвижда специална охладителна система, част от която е и водният радиатор. Какво представлява той и как да го сменим? За какви марки и модели автомобили ще откриете авточати в онлайн магазина на Carco.bg?

Какво представляват водните радиатори

Това са специални съдове, благодарение на които преминаващата през тях течност отдава по-бързо своята температура, разсейвайки се в околното пространство. По този начин охладителната система е значително по-ефективна. За да може за по-кратко време да се разсее по-голямо количество топлина, в съда са предвидени допълнителни оребрения, между които има възможност за преминаване на по-голямо количество въздух.

В зависимост от нуждата на охладителната система и нейното натоварване, водните радиатори за коли могат да имат различни размери и форми. Когато двигателят е по-мощен, съответно той отдава и повече топлина, която за по-кратко време трябва да бъде разсеяна в околното пространство и съответно е нужен и по-голям подобен съд.

Как се сменят

В следствие на различни работни или околни условия, водният радиатор на автомобила може има нужда от смяна. Такива са например големите температурни разлики, високо налягане в системата и външни физически повреди, като хвръкване на камъче в ребрата на съда или друго. 

В зависимост от модела и марката на автомобила, процесът по смяната може значително да се различава. Въпреки това, алгоритъмът за смяна е един и същ: премахване на всички елементи, които пречат на отстраняването. Премахване на всички закачени маркучи и отвинтването на държащите винтове. Монтажът се извършва в обратния ред.

За какви марки и модели ще открием в раздела

Дори и в този момент можете да се обедите в разнообразието на предлаганите в онлайн магазина на Carco.bg водни радиатори за автомобили. Всички те са втора ръка, но предварително тествани и изпробвани за работоспособност от нашите експерти, така че да изчистим всяка несигурност, присъстваща при пазаруването на употребявани авточасти. Така имате възможност да купите напълно функционален воден радиатор на значително по-ниски цени за марки и модели автомобили като:

  • Audi;
  • BMW;
  • Dacia;
  • Citroen;
  • Fiat;
  • Honda и т.н.

Защо да го закупите онлайн от Carco.bg

Както споменахме, при нас вероятността да закупите здрава, употребявана, работеща част е значително по-голяма отколкото от друг собственик, който има вероятност да Ви излъже с информацията за покупката. При нас също имате възможност да направите консултация със специалист, така че да купите наистина съвместими авточасти, така че побързайте!