Кормилни прътове и Карета

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Равномерното и гъвкаво задвижване на колелата на автомобила е от ключово значение за неговото коректно движение на пътя и безопасността на пътуващите. Каква роля имат в това автомобилните карета и кормилните прътове? Какви видове, модели и марки са достъпни втора ръка в онлайн магазина на Carco.bg?

Какво е автомобилно каре

Тези компоненти предимно се срещат в колите с предно предаване и по-рядко при тези със задно. Разбира се, присъстват и в случаите на предаване 4х4, където автомобилните карета се използват на всяка от гумите. Те са част от системите за задвижване на колелата и представляват сложни лагерни механизми, играещи ролята на става. Те се делят на два вида: вътрешни и външни. Вътрешните карета могат да променят ъгъла си само до 20 градуса.

Външното автомобилно каре се намира на един прът с вътрешното, но е разположено в близост до въртящото се колело. От конструктивна гледна точка те са почти идентични, но с тази разлика, че външното автомобилно каре може да променя ъгъла си до цели 70 градуса. Цялата тази лагерна част е покрита с гумен маншон, под който има специална грес, пазеща механизма от прегряване и бързо износване.

За какво служи

На първо място, тези компоненти са предназначени да предават въртящия момент от двигателя към колелата. Второто и по-важно тяхно предназначение е осигуряването на гъвкавост при преминаване по неравности. Тоест, те дават възможност на всяко от колелата да промени своя ъгъл на позициониране, без това да се отразява на посоката на движение и устойчивостта на превозното средство. Това отклонение, например при преминаване през дупка или изпъкнала повърхност, може да е максимум до 70 градуса.

Това позволява на колата по-гъвкаво да преодолява неравностите по пътя и да се щади окачването и ходовата част.

Какви кормилни прътове ще откриете в раздела

Кормилните прътове и прикрепеният към тях волан са неразделна част от съвременната кормилна уредба на всеки автомобил. Предназначението им е да прехвърлят необходимата сила на завъртане на волана към колелата в определена посока и ъгъл. При нас на Carco.bg са достъпни втора ръка кормилни прътове за различните и разпространени днес марки и модели автомобили. Такива са например достъпните в сайта кормилни пръти за:

  • Renault Laguna;
  • Mazda Premacy;
  • VW Golf и т.н.

Защо да се доверите на Carco.bg

Защото при нас ще откриете изключително разнообразие на различни видове автомобилни авточасти втора ръка на отлична цена. Всеки предлаган от нас компонент е щателно проверен от специалист в различните ни тестови лаборатории, така че доверете ни се!