Политика за поверителност

 

Политика за поверителност

/Защита на личните данни/

КАРКО ИНДЪСТРИ ЕООД

Ние разбираме, че личните Ви данни и защитата на информацията, която споделяте с нас е изключително важна и затова, и нашата Политика за защита на личните данни описва как обработваме данните Ви и какви са мерките, които предприемаме, за да ги защитим. Обяснява  къде и как събираме Вашите лични данни, както и кои са правата Ви спрямо цялата информация за Вас, която съхраняваме.

Настоящата политика се отнася за Вас, в случай че ни предоставяте лични данни в търговски обект, по телефона (чрез обаждане или SMS), онлайн, по пощата или чрез куриер, през социалните мрежи, в корпоративен или промоционален уебсайт, през мобилно приложение или по друг начин. Политиката ни за защита на личните данни е израз на нашата готовност да защитаваме личната Ви информация .

 Каква информация за Вас съхраняваме и обработваме?

Информация, която споделяте с нас - Вашите имена, пощенски адрес, дата на раждане, телефонен номер, имейл адрес, банкова сметка или данни от карта за разплащане, както и всякаква обратна връзка, която ни предоставяте по пощата, телефона, имейл или чрез съобщения в социалните мрежи;

Информация за продуктите или услугите, които Ви предоставяме (включително какво сме Ви предоставили, къде и кога, каква сума сте заплатили за тях, начин, по който използвате нашите продукти и/или услуги и т.н.);

Данни за вход в нашия уебсайт или система, достъпна за нашите настоящи или потенциални клиенти, включително Вашето потребителско име и избрана парола (която съхраняваме в криптиран вид, без да знаем каква точно е тя);

Информация за устройството или устройствата, които използвате или сте използвали за достъп до нашите услуги (напр. марка и модел на Вашето устройство, операционна система, браузър или IP адрес), както и по какъв начин използвате нашите услуги. За подробности относно събраната по този начин информация, моля вижте правилата ни за бисквитките („Политика за бисквитките”).

Ваши контакти и подробности за имейлите и други електронни съобщения, които получавате от нас, включително дали тези съобщения са били отворени и дали сте кликвали върху някоя от връзките (линкове) в тях. Искаме да бъдем сигурни, че нашите съобщения са полезни и важни за Вас, така че в случай, че не ги отворите и не кликнете върху връзка (линк) в тях, ние знаем, че трябва да подобрим информацията, която Ви изпращаме;

 Цели, за които използваме данните, които ни предоставяте и основания за обработка?

В качеството си на Администратор на лични данни и за да можем да изпълним задълженията си по Общия регламент за защита на данните декларираме, че  можем да използваме Вашите лични данни за една, няколко или за всички цели, изброени по-долу:

  • За да ви изпратим отговор на отправено от Вас запитване за някои наши продукти;
  •  За да обработим надлежно всяка Ваша поръчка на стоки и услуги, представяни от Карко Индъстри ЕООД;
  •   За статистически нужди и анализи;
  • За да ни помогнат да разберем повече за Вас като наш клиент, както и за да Ви осигурим по-добро обслужване от страна на нашите служители в случай на покупка на продукт;
  •  За да откриваме начини да подобрим нашите продукти, услуги, приложения или уебсайтове;

 Обработката на Ваши лични данни се основава на едно от следните условия:

  •  Вие сте дали съгласие за обработване на личните Ви данни за една или повече конкретни цели, например получаване на съобщения с информация за нашата дейност. Обработването в такива случаи е конкретно и в степента и обхвата, предвидени в съответното съгласие. Всяко дадено съгласие може да бъде оттеглено по всяко време от вас за в бъдеще;
  • Обработването е необходимо за изпълнението на договор, по който Вие сте страна, или за предприемане на стъпки по Ваше искане преди сключването на договор между нас и Вас, например осъществяване на поръчка на стока или услуга от нашия сайт;
  •  Обработването е необходимо за спазването на законово задължение /Зокон за счетоводството, Закон за управление на отпадъците/, което се прилага спрямо нас като администратор на лични данни;
  •  Обработването е необходимо за целите на наш легитимен/законен интерес или на трета страна, освен когато пред такива интереси преимущество имат Вашите интереси или основни права и свободи, които изискват специална защита на личните Ви данни, като такова обработване включва осигуряване на нормалното функциониране и използване на уебсайта, осъществяване на комуникация с Вас, включително по електронен път по важни въпроси, свързани с Ваши поръчки, обработване на получени сигнали, жалби, искания и друга кореспонденция;

 С кого можем да споделяме Вашите данни?

С наши партньори и/или доставчици

Работим с партньори и доставчици, които също могат да обработват Вашите лични данни от наше име, но само в случай че отговарят на нашите стандарти за съхранение, обработване и защита на данните! Такива партньори са:

  •   Логистични компании, които трябва да приемат и обработят заявки поръчки в онлайн магазин;
  •  Куриерски или пощенски компании, които трябва да Ви доставят документални или други пратки от наше име;
  •  Компании за изпращане на масов имейлинг, когато трябва да получите имейл съобщение от нас;
  •   Компании за изпращане на SMS съобщения, когато трябва да Ви изпратим такова;
  •  Компании доставчици на онлайн разплащания (PayPal, epay)

Предоставяме им само информация, която е необходима, за да получите съответния продукт и/или услуга от нас, които Вие сте заявили или към които сте проявили интерес.

Други организации или личности:

Можем да предоставим Ваши лични данни на други организации, при определени случаи. Например:

  •  Ако това се изисква по закон, от държавна или частна институция, при изпълнение на нейните регламентирани от закона задължения (напр. полиция, НАП, НОИ, КЗЛД и т.н.);
  •   Ако трябва да споделим Вашите лични данни, за да защитим своя законен интерес или да упражним правата си, регламентирани от закона, както и за да защитим своите системи и сървъри;

Международен трансфер на Вашите лични данни

Карко Индъстри ЕООД  не осъщестява международен трансфер на  лични данни.

 Как ще получавате информация за нашите продукти?

Когато сте посочили изрично, че сте съгласни с това, с радост ще споделяме с Вас информация по имейл и/или телефон за нашите специални предложения, идеи, продукти и/или услуги, тогава, когато имаме какво да споделим с Вас.

В случай че не сте съгласни с това или искате да оттеглите вашето съгласие за получаване на имейли от нас, може да го направите по един от следните начини:

  • чрез линкa за отписване, включен във всеки имейл, който Ви изпращаме;
  •   чрез формата за контакти;
  •   на и-мейл;

Какви са Вашите права във връзка с данните Ви и как може да ги упражните?

Достъп  и корекция до Вашите лични данни

Имате право на достъп до личните Ви данни, които обработваме за целите посочени по горе. Ако обработваме тези данни и получим искане от Вас (или от трето лице, упълномощено от Вас), ще осигурим този достъп безплатно. Имате право  да поискате копие от Вашите лични данни, които обработваме.

Преди да осигурим достъп до личните данни на Вас или на упълномощено от Вас лице, можем да поискаме доказателство за идентичност, както и подробности за отношенията Ви с нас или с наши партньори, за да можем да открием данните, които се отнасят до Вас.

Ако които и да било лични данни, които съхраняваме и обработваме за Вас, са неточни или остарели, Вие сте в правото си да изискате от нас да ги коригираме.

Право да изтрием личните Ви данни

Имате право да поискате да заличим личните Ви данни без ненужно забавяне ако:

  •  личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани;
  •  когато сте оттеглили своето съгласие;
  •   когато сте възразили срещу обработването, ако то е незаконосъобразно;

При определени условия може да откажем да заличим личните Ви данни, в случаите  предвидени от закона.

Право на преносимост на данните и право на жалба

Имате право да получите данните, които обработваме за Вас в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат, за да прехвърлите данните си към друг Администратор.

Право на жалба пред Комисията за защита на личните данни (КЗЛД)

Имате право да предявите жалба до местния регулатор, Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) или съда ако смятате, че Вашите права са нарушени. За целта можете да посетите уебсайта на КЗЛД на адрес https://www.cpdp.bg/  където ще научите повече.

Право на оттегляне на съгласието

Имате право да оттеглите своето съгласие за обработка на личните Ви данни от наша страна по всяко време, като изпратите заявление за това на и-мейл dpo@carco.bg.

Право на възражение

Вие имате право по всяко време да подадете до нас възражение срещу обработване на Вашите лични данни на и-мейл dpo@carco.bg.

Ограничаване обработването на лични данни

Вие имате право да поискате да ограничим обработването на Вашите лични данни, когато считате, че личните Ви данни са неточни, обработването на личните Ви данни е неправомерно, ние не се нуждаем от личните Ви данни за целите на обработването или Вие сте възразили срещу обработването им.  В този случай личните данни ще бъдат само съхранявани, но не и обработвани.

За колко време съхраняваме Вашите данни?

Съхраняваме запис на Вашите лични данни, за да Ви осигурим високо качество и последователност на услугите ни.  Винаги съхраняваме и обработваме данните Ви в съответствие със закона и никога не ги задържаме за по-дълго, отколкото е необходимо.

Личните данни, които ни предоставяте при регистрация на нашия сайт, се съхраняват за целия период на поддържане на регистрацията в сайта и до 1 /една/ година от прекратяване на регистрацията.

Абонаменти за нашия бюлетин се съхраняват за периода, за който е активен абонаментът, до неговото прекратяване и/или премахване на регистрацията.

Данни за осъществени от Вас поръчки на стоки и услуги се съхраняват за максимален срок от 5 години считано от осъществяването им, предвид приложимите гаранционни и давностни срокове.

Защита на данните

Ние третираме Вашите лични данни като строго поверителни. За да ги защитим, предприемаме редица технически и организационни мерки, които гарантират сигурността на обработваните от нас лични данни, включително:

  •  Ограничаваме достъпа до помещенията, в които работим, само до хората, които трябва да бъдат там;
  •   Никога не искаме от Вас да ни изпращате паролата си;
  •   Съветваме Ви никога да не въвеждате номер на сметка, парола или друга чувствителна информация в имейл или след като сте кликнали върху връзка в имейл;

Въпреки че работим усилено, за да защитим Вашите лични данни, не можем да гарантираме, че нашите предпазни мерки ще предотвратят всеки неоторизиран опит за достъп, използване или разкриване на лични данни. Ако смятате, че потребителско Ви име или парола са компрометирани, можете да промените паролата си по всяко време чрез нашия уебсайт, както и да се свържете незабавно с нас.

Контакт с нас

Ако искате да упражните което и да било от правата си, описани в настоящата Политика за защита на личните данни, или ако имате въпрос или оплакване, свързани с тази политика или с начина, по който се обработват Вашите лични данни, моля, свържете се с нас по един от следните начини:

имейл: dpo@carco.bg

По пощата: София 1849, кв. Кремиковци, ул. Св. Георги Победоносец 1А

Данни за контакт с длъжностното лице:

Людмила Маринова, и-мейл: dpo@carco.bg

Можете да се свържете с надзорния орган – Комисия за защита на личните данни, по следния начин:

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

 Промяна в политиката

Първото публикуване на настоящата Политика за защита на личните данни съгласно новия Регламент за опазване на личните данни е от 30.01.2019 г.

Карко Индъстри ЕООД може да променя Политиката за защита на личните данни, за да кореспондира с всички промени в законодателството или нашата политика за поверителност.

 

Политика за използване на бисквитки и други подобни технологии

Тази политика се отнася за „бисквитките” и други подобни технологии, които се изплозват според ситуацията в уеб сайта на Карко Индъстри ЕООД, със седалище и адрес на управление гр. София 1849, кв. Кремиковци, ул. Св. Георги Победоносец 1А.

 

Ние използваме бисквитките за:

  • Фурнкционирането на сайта
  • Анализ на потребителското поведение
  • Реклама

 Тази политика се допълва от политиката за поверителност /политика по защита на лични данни/ и Общите условия на сайта, които Ви препоръчваме да прочетете.

Какво представляват бисквитките?

„Бисквитката” е малък текстови файл, състоящ се от цифри и букви, който се запазва на вашето устройство, чрез което осъществявате достъп до Интернет и се инсталира чрез искане, подадено от устройството на потребителя към сървъра на Карко Индъстри ЕООД.

За какво се използват бисквитките?

Тези файлове правят възможно разпознаването на устройството на потребителя, като предоставят съдържанието, адаптирано към потребителското предпочитание. Използват се също при подготвянето на анонимни статистически данни, свързани с потребителските нужди и преживявания, които ни помагат да подобрим структурата и съдържанието на интернет страницата, като не идентифицираме отделния потребител.

 

Какви бисквитки използваме?

Карко Индъстри ЕООД използва два вида бисквитки:

  • Сесийни – временни файлове, които остават на устройството до приключване на сесията или затваряне на приложението;
  • Постоянни – файлове, които остават на устройството за срок, определен от параметрите на бисквитката или до ръчното изтриване на същите от потребителя;

За какво се използват бисквитките в този сайт?

  • За работата на сайта
  • За анализ
  • За реклама

Съдържат ли бисквитките лични данни?

Бисквитките, които ние използваме не съдържат лични данни.

Как да изключим бисквитките?

Всички съвременни браузъри ви позволяват да променяте настройките за бисквитки, които обикновено се намират в >>настройки>>опции>>предпочитания>> на вашия браузър.

Молим ви да запомните, че ако решите на спрете бисквитките, някои секции на нашия сайт може да не работят правилно.

Ако искате да научите повече за бисквитките www.allaboutcookies.org