Алуминиеви джанти

432 авточасти

89.99 лв.99.99 лв.
89.99 лв.99.99 лв.
346.20 лв.384.67 лв.
248.43 лв.276.03 лв.
186.95 лв.207.72 лв.
162.48 лв.180.53 лв.
193.87 лв.215.41 лв.
276.96 лв.307.73 лв.

Качествените джанти не само подобряват външния вид на автомобила, но и имат благоприятно значение за охладения въздушен поток над спирачната система. Те са важни и за стабилността на гумите. Вижте още съвети за използването и поддръжката на алуминиевите джанти от Carco.


Как се почистват алуминиеви джанти


Почистването на алуминиевите джанти е важно не само за постигане на добрия им външен вид, но и от гледна точка на тяхната оптимална поддръжка. С правилната грижа избягваме корозията и удължаваме живота им.


Първа стъпка от регулярното почистване е измиването на алуминиевите джанти с маркуч. Важно е водата да достига до вътрешността им. Препаратите, които се използват, не трябва да са киселинни и най-добре да са предназначени конкретно за целта, за да няма риск от повреждане на алуминиевата повърхност. Напръскайте и оставете за няколко минути да подейства. Добре е да разнесете препарата с четка и да търкате енергично на по-замърсените места. Изплакнете добре. Важно е да не остава препарат по спиците. Подсушете с мека кърпа.


Как се полират


За целта първо трябва да ги демонтирате от гумите. Така ще можете да обработите качествено и ръбовете на бордовете им. Първо трябва да ги почистите добре, включително между спиците и във вдлъбнатините. Ако са съставени от няколко компонента, ги разглобете. Следва отстраняване на лака или боята. После отстранете евентуалните неравности първо със суха шкурка, а после и с водни шкурки. Изплаквайте с вода периодично, за да отстраните стружките. Следва третиране с бормашина и комплект за полиране, включващ два вида кичета и пасти. След края на процедурата почистете алуминиевите джанти със суха кърпа.


Как се изправят


Обикновено при ремонт на гума се налага и изправяне на джантите. Без значение как е спукана гумата (камък, дупка, бордюр), нарушаването на целостта ѝ се отразява и на алуминиевия аксесоар. Използваният за направата му метал е лек, за да се улесни движението и да се намали съпротивлението, което обаче го прави лесно податлив на деформация при удар. Възстановяването на кръглата форма се извършва със специални машини.


Защо да купувате от Carco.bg


Може да разчитате на нашия онлайн магазин за:Ние знаем какво е нужно за вашата кола и го предлагаме изгодно. Разгледайте каталога ни сега!

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път