Водни помпи

Сортирай по: Покажи по:
1 2
Сортирай по: Покажи по:
1 2

Водната помпа има голяма роля за безпроблемната работа на двигателя. Ако с нея има проблем, е наложителна бързата ѝ смяна. Вижте съветите на Carco.

Какво представляват водните помпи

Помпите се монтират в предната част на двигателя. Вътре в помпата се върти работно колело, под което се създава налягане. То привлича и засмуква течността от радиатора, която преминава през каналите и чрез спиралите на колелото се насочва под налягане към загрятата горна част, където са цилиндрите.

Ролята на това устройство е изключително важна, тъй като при стартиране на работата на двигателя цилиндрите му се нагорещяват до 2000˚C. Подобна температура е в състояние да разтопи всеки от материалите, от които е изработен. Именно охлаждащата система предотвратява това.

От какво се състои

Центробежната водна помпа е с малък размер и устройството ѝ не е сложно, но производителността ѝ е голяма. Нейните основни съставни елементи са:

  • Работно колело;
  • Ролка (главина);
  • Тяло;
  • Лагер;
  • Уплътнение.

В основата е тялото, за което е лагеруван вал, за който пък е монтиран ключовият компонент – работното колелото. То има лопатки, които се разтварят и поемат водата в посока от центъра към краищата. Движението на водната помпа се активизира от ремъчна предавка.

Какво ще откриете в раздела

Сред честите повреди при водните помпи са захабяване на лагерите, износване на отворите и резбите, изкривяване на вал. На нашите страници можете да откриете за смяна цялостни циркулационни водни помпи, модели за парно, както и отделни части за тях. В описанието на всеки от продуктите са посочени както неговите спецификации, така и характеристиките на автомобила (автомобилите), с които е съвместим.

Защо да изберете Carco.bg

Нашата амбиция е проста: да предложим онлайн пространство, където могат да бъдат открити най-много и най-разнообразни авточасти на атрактивни цени. В Carco поддържаме хиляди видове резервни части втора употреба за всякакви марки и модели автомобили. Всеки артикул е с проверено качество. Ние помагаме на водачи от цялата страна в поддръжката на колите им.

Пазаруването от нашия онлайн магазин спестява време и пари. Можете да разглеждате авточастите, да избирате и сравнявате толкова дълго, колкото е необходимо, без дори да напускате дома си. Поръчаните артикули пристигат при вас в рамките на 24 часа.
Ние имаме всичко необходимо за вашия автомобил! Открийте го сега!