Тонколони за автомобили

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Ако сте сред хората, за които звукът в автомобила има значение, то е важно да изберете най-подходящите високоговорители. Как обаче да се ориентирате в разнообразието от модели? Вижте няколко ценни насоки.

Какво да знаем при избора

  • Разположението. То е сред основните фактори, които имат значение за тонколоните, тъй като от него зависи откъде в колата ще идва звукът. Може да бъдат предназначени за врата (ляв и десен) или да са преден и заден (за табло);
  • Размер. Определено не е един и същ звукът от малки и големи високоговорители. Но не Ви съветваме да прекалявате с размера им, тъй като звукът става прекалено мощен и нарушава концентрацията на водача. Така че нека за ориентир да Ви служи големината, заложена от производителя на автомобила. Така при смяната монтажът и свързването на кабелите ще стане без проблем и няма да се налага да изрязвате допълнително пространство;
  • Мощност. Да не забравяме, че големината и мощността не винаги са правопропорционални. Реалната (номинална) мощност на колоните за коли се означава с RMS. Има и показател максимална мощност, но тя може да бъде понесена от високоговорителя за сравнително кратко време. Ако я подавате постоянно, може колоните да се повредят;
  • Компоненти. Ако сте отделили по-скромен бюджет, може да се спрете на коаксиални високоговорители. Компонентните системи обаче осигуряват по-високо качество на звука заради отделните елементи (бас, мидбаси, средни, високи). Монтажът на компонентните колони е по-сложен, но звуковата картина е значително по-детайлна;
  • Чувствителност. Високата чувствителност (над 90 децибела) на говорителите е подходяща, ако ще използвате плеъра на колата, както и ако усилвателят е слаб.

Защо да купим високоговорители втора ръка

Качественият звук в колата значително подобрява усещането и настроението по време на возене. Добрата аудио система обаче изисква допълнителна инвестиция. Имайте предвид, че дори да инвестирате значителни суми в качествени високоговорители, при продажба на колата тези подобрения няма да повишат общата ѝ цена.

Така че вариантът с колони втора употреба е изгоден и разумен. Така може да подарите на колата си висок клас аудио колони, възползвайки се от напълно достъпни оферти.

Какви колони за коли ще откриете в Carco.bg

Онлайн каталогът ни включва стотици авточасти и аксесоари за десетки марки автомобили: Renault, Volkswagen, Peugeot, Audi, Seat, BMW, Mercedes, Daewoo, Chevrolet, Alfa Romeo, Ford и много други.

Всеки от предложените артикули е изпробван и в отлично състояние. Ще откриете високоговорители в кръгла, овална и триъгълна форма, открити и с мрежа, за врати, за капаци и др.

Поръчките се обработват още на същия ден, така че доставката пристига при Вас 1-2 дни по-късно. Оборудвайте своята кола с качествени и евтини аудио аксесоари сега!