Спирачни дискове и барабани

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Изборът на резервни части за спирачната система трябва да бъде внимателно обмислен и изцяло съобразен с техническите показатели на автомобила. Препоръчително е да се избират оригинални компоненти с доказано високо качество, които да имат добро представяне в ролята си на съставни елементи от цялостната механизация. Ако някой от тях се повреди, трябва да бъде незабавно подменен или ремонтиран (при възможност), за да бъде шофирането сигурно и безопасно. 

Как функционират спирачните дискове

Дисковете и барабаните са два изключително важни компонента, чиято роля за работата на спирачната уредба е от водещо значение. Първите са прикрепени към колелата и осигуряват тяхното забавено въртене и окончателно спиране. При натискането на педала за спиране, течността се влива в така наречената челюст, като по този начин се стига до притискане на фрикционните накладки към спирачния диск.

Барабаните осигуряват попадане на течност в колесния цилиндър, което води до контакт с накладките. Барабанната система функционира посредством триене на повърхностите, а това превръща движението в топлина. Тя на свой ред е добра предпоставка за износване на материалите, а респективно и за появата на механични повреди, свързани с барабаните. Когато се стигне до амортизации, е нужно да се извърши подмяна на повредения компонент, а резервните части втора ръка са отлично решение за целта. 

Какви резервни части ще видите в категорията

В раздела ще откриете спирачни дискове и барабани втора употреба, които на Carco.bg предлагаме на изгодни цени и с напълно оригинален произход. Подобен вид резервни части са необходими, когато се появят неизправности по системата и в частност дисковете и барабаните. Тук ще ги откриете за автомобили:

  • Alfa Romeo;

  • Audi;

  • BMW;

  • Ford;

  • Fiat;

  • Kia;

  • Lada;

  • Jaguar и др. 

Можете да ги закупите за повечето марки и модели леки коли, както и в доста разновидности - предни, задни, леви, десни и др.

С какво качество ги предлагаме

Онлайн магазин Carco.bg извършва директна продажба на резервни части за автомобили втора ръка, които можете да закупите на преференциални цени и с отлично качество. Ако търсите най-доброто решение за колата си, тук ще го намерите финансово достъпно и в много добро състояние. Доверете ни се, а от нас е всичко останало. Ние знаем от какво се нуждае съвременният шофьор и можем да му го осигурим.