Двигатели втора употреба

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Системите в автомобила трябва да са в безупречно техническо състояние, за да функционира превозното средство правилно. Двигателят е несъмнено водещ компонент, който можем да наречем още и “сърцето” на всяка кола. За да го поддържаме винаги в пълна изправност, трябва да извършваме редовни инспекции и диагностики, с цел установяването на нередности и прочее. С течение на времето, моторът се износва, което налага подмяната на някои консумативи или дори на цялата система. 

Кога да сменим двигателя

Смяната на цял мотор се налага, когато той е отслужил експлоатационното си време и е вече крайно амортизиран. Недвусмислени признаци за това са честите проблеми, ниската производителност и системните ремонти на частта, които са свързани и с големи разходи. За да ги избегнете, по-добре се заемете с подмяната на проблемния компонент и подобрете цялостната работа на превозното средство. 

Покупката на цял мотор за коли втора употреба е с цел избягването на покупка на нов автомобил и често пъти ни спасява от доста по-големи разходи, които искаме да избегнем. Освен това, с подобно вложение бихме могли и да модифицираме превозното средство, увеличавайки неговата мощност. По-честите причини обаче са чисто технически, като те се състоят в следното:

  • Прегряване на мотора, вследствие на повредена охладителна система;

  • Дефектирал двигател, заради ненавременна подмяна на компоненти, като верига или ангренажен ремък, което води до сериозни щети;

  • Двигателят е останал без масло, което е довело до трудно придвижване на буталата;

  • Механични повреди, като счупена биела или клапан, които водят до прегряване на мотора, а респективно и до неговото амортизиране.

Монтажът на цял двигател трябва да бъде извършен от опитен специалист-механик, за да бъдат резултатите добри. Не разчитайте на слабите си познания и посетете надежден сервиз за ремонт на автомобили, където техническите дейности ще бъдат внимателно извършени. 

Какви видове има в раздела

Ако периодичните подобрения не дават добри резултати, е добре да се замислим за покупка на цял двигател и да извършим монтаж. В онлайн магазин Carco.bg за продажба на употребявани части ще намерите предложения втора ръка на достъпни цени, които са подходящи за различните марки и видове автомобили - Alfa Romeo, Audi, BMW, Dacia, Fiat, Honda, Skoda, Seat, Toyota, VW, Volvo и др. Направете своя избор и удължете живота на леката кола. Купете цял мотор втора ръка с отлично качество и разгледайте останалите ни предложения на сайта.