Обтегачи, ролки и зъбни колела

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Трябват ви резервни части и предпочитате изгодните покупки? В Carco имаме всичко необходимо за автомобила.

Какво представлява обтегачът

Обтегачът е приспособление, което осигурява непроменлив опън в системата. Той управлява регулиращо налягане върху ангренажната верига и ремъка на автомобила, когато фиксиращият щифт е отстранен. Обтегачът запазва веригата в работно положение и я предпазва от изплъзване. Намира се в страничната част на двигателя. При повреда на обтегача, веригата се разтяга. Обикновено животът му е приблизително 100 000 километра. Признаци за износването му са тракащи звуци при работа на двигателя и приплъзване на веригата. Животът му може да се съкрати и от недостатъчно смазочни материали, ниско налягане на маслото и остаряване на материала. Обтегачът се подменя заедно с веригата, изолационните елементи и водачите.

Какво е обтяжна ролка

Обтяжната ролка е част от системата автомобилни ремъци и ролки, които се грижат за нужното обтягане на ангренажните ремъци. Ангренажният ремък е от значение за безпроблемното функциониране на газоразпределителния механизъм. Ролката изглежда като лагер. Важно е да е изработена от устойчив материал, който може да издържи на все по-големите обороти, които развиват съвременните двигатели.

Каква е ролята на зъбното колело

Зъбното колело, за разлика от ролката, има зъбци. С тях то предава въртеливото движение.

Какви видове ще откриете в раздела

  • Обтяжна ролка;
  • Дистанционна шайба маховик;
  • Конзола паразитна ролка; 
  • Шайба разпределител;
  • Шайба хидравлична помпа;
  • Шайба водна помпа;
  • Зъбно колело;
  • Зъбно колело разпределителен вал;
  • Колянов вал;
  • Шайба колянов вал.

Всеки от елементите се предлага за различните видове модели на разнообразните марки автомобили: Ford, Audi, Mitsubishi, Citroen, Opel, Renault, Ford, Alfa Romeo, Nissan, Toyota, Saab, Volkswagen и т.н.

Защо да изберете Carco.bg

Carco е модерна компания, която си е поставила амбициозната задача да предложи богат каталог от авточасти втора употреба за всички марки и модели автомобили.

Нашият онлайн магазин е на разположение 24 часа в денонощието. Може да откриете нужните обтегачи, ролки и зъбни колела в специалния раздел на онлайн магазина ни. За конкретна марка и модел използвайте и търсачката.

Цените ни са най-изгодните на пазара. Условията за поръчка и доставка са прозрачни, а обслужването – оценено най-високо от нашите клиенти. В рамките на 24 часа изпращаме до вас избраните резервни части. Ако се окаже, че сте поръчали елемент, който не е подходящ за вашата кола, можете да върнете артикула при нас в рамките на 14 дни. Ние сме най-добрият помощник в грижата за автомобила.