Авточасти за диференциали

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Диференциали за автомобили

За да работи безпроблемно всяка част на вашата кола, тя трябва да бъде внимателно избрана. За целта, ако нямате достатъчно опит с тази сфера, обърнете се към специалист. Един от най-важните компоненти на превозното средство е неговата трансмисия, която предава въртящия момент от двигателя към колелата. За всеки е ясно, че диференциалът е изключително важен. Ние ви предлагаме голямо разнообразие от модели, за да откриете точния за вас и да се насладите на по-нататъшната му безпроблемна работа.

Какво е диференциал

Това е механично устройство, чиято цел е да свърже валовете и да прехвърля въртящия момент между тях. Диференциалът за автомобили служи за разделяне на мощността, като също е и в състояние да компенсира разликата в скоростта на изходните оси. Това е и причината да използваме понятието “диференциални предавки”. Самата компенсация, от своя страна, е необходима на превозното средство, тъй като четирите колела, като поне две от тях са задвижвани, се въртят с различна скорост при завиване. Ако не изберем правилния модел, това би довело до напрежение, приплъзване на гумите и други.

Как функционира

Освен всичко гореспоменато, можем да добавим и още. Когато диференциалът се движи по прав път, по който липсват неравност, двигателните колела правят еднакви обороти - минават еднакъв път. Ако предстои завиване обаче пътят на вътрешното колело е много по-кратък от този на външното спрямо завоя. От тук следва, че скоростта на въртене на вътрешното колело трябва да бъде по-малка, а това е и основната функция на диференциала. Механизмът му се състои от няколко части, сред които корона, пиньон, диференциална касета, в която са разположени осите на сателитните колела, самите сателитни колела, както и две планетни колела.

Какви видове има

Всеки автомобил е различен, поради което и видовете на диференциалите се различават според своите нужди. Разделяме ги на два основни типа:

  • Класически “отворен” тип - неговата работа описахме по-горе в текста. При него се появяват и някои недостатъци при преминаване от суха към мокра настилка и обратно;
  • Самоблокиращи и диференциали с ограничено приплъзване - първоначално са се използвали само за спортните коли, но днес намират много широко разпространение;

За автоматичен блокаж на автомобили с двойно задвижване се използват и други части и системи, които да осигурят безопасност по време на движение на автомобила.

Защо да се доверим на Carco.bg

Качеството и функционалността на нашите продукти втора употреба, по никакъв начин не отстъпват на новите такива. Ние ви предлагаме голямо разнообразие и ниски цени. Поръчайте и получете своя продукт в рамките на няколко дни, независимо в коя точка на страната се намирате. Предлагаме ви и възможност за подмяна и връщане на продукта. Добрите отзиви на клиентите ни са още една причина, заради която да ни се доверите. Сигурни сме, че не бъдете удовлетворени от покупката си.