Стабилизиращи щанги

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Кормилната уредба и окачването включват редица компоненти в конструкцията си, част от които е и стабилизиращата щанга. Тя има много важно предназначение, като в същността си представлява гъвкав елемент, който осигурява свързването на двете колела към една и съща ос. Свързана е към амортисьорите и носачите с помощта на биалети, като ако те се повредят, трябва да ги подменим, за да не се стигне до още по-сериозна повреда в уредбата. 

За какво служи стабилизиращата щанга

Тя има важна функция - да предотврати накланянето на автомобила, също както и да осигурява добро сцепление на гумите с пътната настилка. Стабилизиращата щанга е безспорно много важен съставен компонент от устройството на колата, защото с нейна помощ успешно се предава в двете посоки наклона на самото окачване по време на завой. Служи още за предотвратяване на усукването на леката кола, което би могло да се появи при по-рязко влизане в завоите. Размерите й не са много големи, а свързващият елемент между нея и шарнира е биалетката.

Кога се подменят биалетите

Вертикалната стабилизираща щанга (биалетка) отговаря за комфорта по време на шофиране, като ако той бъде нарушен, трябва да се премине към нейната смяна. В повечето случаи се чупят, а това води до тяхната пълна негодност. Ако биалетката не е в пълна изправност, шофирането по неравен терен няма да бъде комфортно, като важна подробност при този елемент е, че тя се чупи изключително лесно, защото устройството й е деликатно и изискващо специално внимание. В случай, че някоя от следните индикации е налице, се заемете с подмяната на тази авточаст:

  • Свирене;
  • Чукане;
  • Скърцане;
  • Влошен контрол на движението;
  • Влошаване на работата на стабилизиращата щанга;
  • Недобра стабилност на колата;
  • Изтъркана гума и др.

Извършете нужния ремонт, като преди това поръчайте качествени части за автомобили на изгодни цени от онлайн магазин Carco.bg. 

Къде се продават качествени авточасти

Когато се налага да подменим който и да е елемент по колата (тампон, свещи, шарнир и др.), трябва предварително да открием надежден магазин за авточасти. В него трябва да са налични решения за различните марки и модели леки коли, а цените да са достъпни и напълно съобразени с доходите на съвременния водач на МПС. Поръчайте части втора ръка от най-висок клас от магазин Carco.bg, които да са подходящи за Вашия автомобил и направете нужното за неговата пълна техническа изправност.