Бензинови помпи

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4

Автомобилите с двигатели с вътрешно горене имат нужда от средство, което да задвижи бензина от резервоара и да достави нужното количество горивна смес до цилиндрите, където тя да се възпламени. Тук вече идва и ролята на горивната (бензиновата) помпа. Каква да си закупим и как да измерим налягането? По какъв начин Carco.bg ще са ни от полза и защо да пазаруваме от тях?

Каква бензинова помпа да си закупите

Това всъщност е средството, което доставя горивото до дюзите за впръскване и създава определено налягане в маркучите на системата. С оглед на това дали двигателя е с моно- или пълна инжекция зависи и образуваното налягане - в първия случай е около 1 бар, а във втория - около 3-4 бара. Има също значение и къде се монтира бензиновата горивна помпа. В някои случаи тя се намира вътре в резервоара, а в други - отвън.

Как се мери налягането

С оглед на това, че горивната (бензинова) помпа е компонент, тя също има срок на годност и при невъзможност за запалване е редно да се измери налягането. Това се извършва при наличието на маркуч, манометър с капацитет на измерване до 5-6 бара и три скоби за стягане.

 

Процедурата започва с поставянето на единия край на маркуча върху манометъра и стягането му с едната скоба. Сега извадете изходния маркуч от бензиновата (горивна) помпа и поставете другия маркуч, като отново стягате със скобата. Измерването се извършва в четири режима:

  1. При запалване манометъра трябва да отчете показание около 3 атмосфери.

  2. При работа на празен ход - 2,5-2,7 атмосфери.

  3. При подаване на газ - при натискане на педала на газта показанието трябва да е около 3 атмосфери, а при отпускане - до около 2,5 атмосфери.

Как се сменя

Смяната настъпва на около 250 хил. километра пробег. Процесът започва с изваждането на конектора за захранването. Сега разхлабете скобите на маркучите и ги извадете. Започнете с демонтирането и монтирането на новата бензинова (горивна) помпа по обратния ред. Важно е тук да смените и гумените уплътнения, които се продават или отделно или пристигат в комплект с покупката.

Защо да пазарувате от Carco.bg

На първо място, нашият онлайн магазин работи денонощно през цялата година и закупувайки от нас, Вие имате 14 дневен срок за връщане. На следващо място, разнообразието от авточасти втора ръка при нас е огромно, което означава, че с голяма вероятност по всяко време ще откриете подходящия модел части на най-добрите цени в България. При необходимост можете да се свържете с наш представител за допълнителни въпроси или съдействие, така че възползвайте се!