Части за Кардани

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Този тип предавка носи името на своя изобретател ренесансовия математик Джироламо Кардано. Вижте какво е нейното значение за съвременните моторни превозни средства.

Какво е кардан

Карданът е устройство, което се поставя между предния и задния вал на автомобила и предава движението от единия на другия. То представлява един или повече вала, свързани помежду си със съединители. Всеки от тях предава въртеливото движение на следващия. При работата им има вибрации, с които променят позицията на осите един на друг. 

Карданът има приложение при автомобили със задвижване на всички колела, както и при класическото – със задвижване на задния мост. В автомобила предавателната кутия и двигателят са неподвижни, също както и рамата. Именно карданът предава задвижването от скоростната кутия към задния мост. Освен при леките коли, този тип предаване се използва и в селскостопанската техника.

Какво да знаем за него

Карданните валове сами по себе си рядко се налага да бъдат изцяло сменяни, но редовната диагностика на системата е наложителна, тъй като може да има нужда от обновяване на някой от компонентите. Ако не бъде обърнато внимание на признаците на това износване, повредата в кардана може да извади автомобила ви от движение.

Най-честият дефект, който се наблюдава при кардана, идва от износване на крепежните елементи. Това са лагерите и гумените карета или каретата кръстачки. Последните правят възможно той да се върти под различни ъгли. Смяната на тези връзки става лесно, но за целта е нужно демонтиране на вала и сваляне на монтажните болтове. Важно е също да сме сигурни, че лагерите винаги са добре смазани. 

За какви модели ще откриете в раздела

Онлайн магазинът на Carco предлага богат избор от резервни части за всички марки и модели автомобили. Няма нужда обаче да разглеждате всички страници с оферти, докато достигнете до търсения от вас елемент. Просто отворете категория „Части за кардани“ и отбележете желаната марка автомобил във филтъра. Остава само да намерите продукта съвместим с конкретния модел. Данните за година на производство и други специфики на колата са отбелязани в описанието.

Защо да пазарувате онлайн от Carco.bg

  • Авточасти втора употреба с проверено качество;
  • Хиляди артикули на склад;
  • Изгодни цени;
  • Доставка за 24 часа;
  • Опция за връщане до 14 дни при несъответствие на частта.

Удобството на онлайн пазаруването, спестените време и пари са категорични аргументи, които работят в полза на Carco. Нашият екип е амбициран да предложи решение за всеки проблем с вашия автомобил. Хиляди клиенти вече ни се довериха. Възползвайте се от опита ни и вие!