Зимни автомобилни гуми

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Предназначението на зимните гуми е да осигурят нужната стабилност и устойчивост на автомобила в заснежени условия. Кога обаче трябва да ги поставим и как да се ориентираме в разнообразието от видове и модели? Какви са предимства на онлайн магазин за авточасти втора употреба Carco.bg пред конкурентните?

Кога се слагат зимните гуми

Обикновено периодът за смяна на летните гуми със зимни настъпва в прехода от топлия към студения сезон. Според приет през 2016 г. закон, в България собствениците на автомобили от 15 ноември до началото на март трябва вече задължително да карат със зимни гуми. Това е наложително и поради характерните за този регион климатични условия. Обикновено е прието, че смяната трябва да се извърши, когато навън температурите трайно се задържат под 7°C, а минималните изисквания за дълбочина на грайфера да е 4 мм.

Това гарантира оптимално сцепление и основа на превозното средство при движение в заснежени условия по пътищата. Разбира се, следвайки правилото за минимална външна температура, има вероятност да се наложи поставянето на зимните гуми и в началото на октомври.

Как да си изберем

Когато правим своя избор на автомобилни зимни гуми за конкретно превозно средство, трябва да обърнем внимание на няколко основни параметъра:

  • марка - да се доверим на доказал се вече в областта бранд, от който да знаем, че ще закупим висококачествени решения;
  • стил на шофиране - можете да направите своя избор според това как и при какви условия ще карате колата си: в градски условия, по магистралата или агресивен офроуд, спортни и т.н.

Това са основните неща, на които трябва да обърнете внимание по време на избора на зимни гуми. Разбира се, най-лесният начин е да погледнете параметрите на настоящите Ви модели и да се ориентирате по тях. Другият вариант е да погледнете в сервизната книжка на превозното средство, където производителят прави препоръки за най-подходящите решения.

Как да изберем правилния размер

Най-добрият начин е да проверим размерите на настоящите ни зимни авто гуми и да закупим същите. Това може да стане, като се огледаме по страничния борд, където се намира подобна буквено-цифрова комбинация - 205/55R16; Тя означава, че 205 е широчината на контактната с пътя част, а 55 е процентното съотношение на височината спрямо ширината. Буквата R ни подсказва, че конструкцията е радиална. Цифрата след буквата (в нашия случай 16) ни казва, че автогумите ни са 16 цола.

Защо да ги закупите от Carco.bg

Защото само ние щателно и много внимателно правим предварителен оглед и лабораторни тестове на авточастите преди да ги пуснем в продажба в нашия онлайн магазин. Това гарантира на клиента винаги най-доброто качество, въпреки покупката втора ръка, както и значително по-достъпните цени. Също, при нас ще бъдете обслужени от специалисти в областта, които ще съдействат в избора и поръчките.