Части за навигации

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3

На съвременен етап добрата навигация за кола осигурява нещо повече от удобство. Тя ни гарантира безпроблемно пристигане на местоназначението, като по време на шофирането не само изчислява най-бързия и удобен маршрут, но и ни предупреждава за евентуални препятствия на пътя като затворени улици, пътнотранспортни произшествия, усложнен трафик.

Коя е най-добрата навигация за кола

Когато избираме gps система, трябва да се съобразим основно с бюджета си, както и къде ще я използваме. На пазара се намират много добри решения, като много удачен вариант представляват вградените навигации за кола. По този начин не се налага да инвестираме в допълнителни приспособления за закрепване, а самата система можем да използваме и като FM радио, устройство за мултимедия и т.н.

Кои са най-важните й характеристики

Основните характеристики, които трябва да съблюдаваме при покупката на gps система за кола са:

  • Процесор;
  • Дисплей;
  • Карти и POI;
  • Слот за карта-памет;
  • Гласово насочване;

Допълнителни екстри:

  • Трафик информация;
  • Блутуут;
  • 3D изображения;
  • Насочване по платна;
  • Предупреждения.

От процесора зависи бързината, с която ще можем да боравим с gps устройството. Колкото е по-нов и бърз той, толкова по-плавно ще се сменя картината, ще се изчисляват маршрутите и информацията от картите ще се визуализира по-добре.

Размерът на дисплеите на gps устройствата варира от 3.5 до 7 инча по диагонал. По-малките екрани не се набиват толкова на очи и са по-лесни за монтиране, но на по-големите навигации се вижда повече информация и са изкарани повече функционалности.

Картите и POI (Points of Interest – Интересни точки) са основата на добрата навигация за кола. От нас зависи ще предпочетем професионалните платени карти на Garmin, TomTom и Here или безплатните на OpenStreetMap, MapsMe, GoogleMaps. Платените пакети вървят с допълнителни екстри като безплатно обновяване, повече интересни точки и по-интуитивна визия. Безплатните често не предлагат допълнителна информация при офлайн употреба, което може да е проблем на места без интернет.

Слотът за допълнителна памет е от голямо значение, тъй като картите са тежки файлове и не винаги могат да се съберат на вградената памет на навигацията за кола, а гласовото насочване е една неоспорима екстра, която улеснява значително шофирането.

Допълнителните екстри, макар и да не са есенциални за добрата навигация, определено повишават комфорта за водача на колата. Навременната трафик информация помага да избегнем задръствания, а блутуут свързаността позволява да свържем телефона си с навигацията за кола и така да приемаме обаждания, използвайки gps системата и като hands-free.

3D изображенията помагат за по-добрата ориентация, насочването по платна позволява своевременно престрояване при многолентови пътища, а предупрежденията за ремонти или ПТП са от полза за по-добро планиране на маршрута.

Защо да изберем Carco.bg

Онлайн магазинът за авточасти Carco.bg предлага голямо разнообразие от gps системи втора ръка, сред които можем да намерим и необходимата за нашия автомобил. Отличните цени и гаранцията за качество правят Carco.bg логичен избор, когато ни трябва бюджетно, но надеждно решение за gps устройство, което да ни служи дълго и безпроблемно.