Предни калници

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Няма собственик на автомобил, който да не е наясно с това колко отговорно е всъщност притежанието на подобен вид имущество. Наред с комфорта и удобствата, които ни осигурява, колата е свързана и с редица неотменими задължения. Те са със задължителен характер и оказващи пряко въздействие върху живота на превозното средство. 

Ако през годините се грижим добре за автомобила, не пропускаме ежегодните технически прегледи и подобренията по екстериора/интериора, то ние със сигурност ще имаме с какво да се похвалим по отношение състоянието на колата. С магазин Carco.bg това ще стане още по-лесно.

Каква е функцията на предния калник

Предните калници са вид едрогабаритни части, като основно се делят на предни и задни, леви и десни. Всички автомобили ги имат, а от гледна точка материалите на изработка се разглеждат като пластмасови и метални. Те са незаменим структурен елемент, който през определен период от време се подменя. Това е наложително, когато е налице някаква повреда, изискваща нашите бързи и адекватни действия. Ако се касае за дефектирал калник, в много редки случаи е възможно той да бъде ремонтиран, като повечето пъти се стига до неговата пълна подмяна. 

Металните пластини се поставят над колелата и изпълняват ролята да предотвратяват навлизането на частици и мръсотия в шасито. По закон те са задължителни, затова при наличието на повреда, е редно да се погрижим за нейното незабавно отстраняване. 

Кога трябва да го сменим 

В повечето случаи се налага пълна подмяна на дефектиралия преден калник. Рядко е възможно да се отстрани повредата посредством конкретни ремонтни дейности, за които е съмнително, че ще завършат с успех. Когато забележим, че този каросериен елемент е отслужил времето си за живот, се налага да изберем нов и да извършим коректен монтаж. Преди това обаче, добре е да открием изгодни предложения за части втора ръка, които да съответстват характеристиките на отделните марки и модели коли. 

Откъде да купим употребявани авточасти

Предните калници са силно уязвими на абразивно износване и са пряко свързани с аеродинамиката на автомобила. Затова е и от такова голямо значение да не подценяваме тяхното състояние, успокоявайки се, че употреба им не е от водеща роля. Побързайте и поръчайте части онлайн. Купете предни калници на ниски цени за марки коли като:

  • Daihatsu;

  • Jeep;

  • Honda;

  • Lancia и др.

Карко може да Ви предложи всичко. А Вие готови ли сте да се възползвате от неустоимите авто решения?