Казанче за хидравлична течност

677 авточасти

11.39 лв.22.79 лв.
9.24 лв.18.48 лв.
6.15 лв.12.31 лв.
11.55 лв.23.10 лв.
13.09 лв.26.18 лв.
38.96 лв.77.91 лв.
13.09 лв.26.18 лв.
9.55 лв.19.10 лв.
9.55 лв.19.10 лв.
10.01 лв.20.02 лв.

Кормилната система в автомобилите обикновено е базирана на хидравлична течност, чието предназначение е да разпределя механичното задвижване върху отделните елементи от системата, създавайки определен натиск върху тях. Това значително улеснява въртенето на волана и съответно управлението на колите. Тази система има собствено казанче за наливане на маслото. Къде се намира то и кога се сменя? Нека видим експертното мнение на специалистите от Carco.bg.


Къде се намира казанчето за хидравлика


Обикновено представлява малък полупрозрачен контейнер, който се намира в областта на кормилната уредба. Тоест ще го откриете след като вдигнете предния капак и погледнете зад двигателя в близост до волана. Разположението му може да се различава в зависимост от модела на автомобила и неговите конструктивни особености. Предназначението на казанчето за хидравликата е да събира и съхранява хидравличната течност от системата.


Важно е да отбележим, че съществуват съвременни коли, които вече са без хидравлика, а с електрически усилвател и те нямат казанчета за хидравлична течност. Тази подробност за Вашия модел автомобил можете да проверите в документите за поддръжка и употреба от производителя.


Кога е нужно да се подмени


На първо място, хидравличната течност трябва да се проверява периодично и на всеки 60 000 км. да се сменя. Препоръчително е също редовно да проверявате нивото в контейнера и ако то е ниско, незабавно да го възстановите, защото ниското ниво на хидравличната течност ще доведе до повреда на помпата.


Смяната се извършва много лесно:  • източва се от казанчето, като част от маслото остава в системата по маркучите;

  • изсипва се новата хидравлична течност;

  • обезвъздушава се системата чрез стартиране на двигателя;

  • провежда се тестово шофиране за проверка за течове и правилно функциониране.


Защо да се доверим на Carco.bg


Защото нашият онлайн магазин е изключително добре зареден и предлага невероятно голямо разнообразие от авточасти втора ръка за различните марки коли. Цените ни са изключително достъпни и всяко казанче за хидравликата е проверено и тествано за пълна функционалност и наличие на течове. Така можете да сте напълно уверени, че купувате здрава част втора употреба и спокойно можете да я използвате още години наред. При необходимост от професионална помощ, свържете се с нас.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път