Казанче за хидравлична течност

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Кормилната система в автомобилите обикновено е базирана на хидравлична течност, чието предназначение е да разпределя механичното задвижване върху отделните елементи от системата, създавайки определен натиск върху тях. Това значително улеснява въртенето на волана и съответно управлението на колите. Тази система има собствено казанче за наливане на маслото. Къде се намира то и кога се сменя? Нека видим експертното мнение на специалистите от Carco.bg.

Къде се намира казанчето за хидравлика

Обикновено представлява малък полупрозрачен контейнер, който се намира в областта на кормилната уредба. Тоест ще го откриете след като вдигнете предния капак и погледнете зад двигателя в близост до волана. Разположението му може да се различава в зависимост от модела на автомобила и неговите конструктивни особености. Предназначението на казанчето за хидравликата е да събира и съхранява хидравличната течност от системата.

Важно е да отбележим, че съществуват съвременни коли, които вече са без хидравлика, а с електрически усилвател и те нямат казанчета за хидравлична течност. Тази подробност за Вашия модел автомобил можете да проверите в документите за поддръжка и употреба от производителя.

Кога е нужно да се подмени

На първо място, хидравличната течност трябва да се проверява периодично и на всеки 60 000 км. да се сменя. Препоръчително е също редовно да проверявате нивото в контейнера и ако то е ниско, незабавно да го възстановите, защото ниското ниво на хидравличната течност ще доведе до повреда на помпата.

Смяната се извършва много лесно: 

  • източва се от казанчето, като част от маслото остава в системата по маркучите;
  • изсипва се новата хидравлична течност;
  • обезвъздушава се системата чрез стартиране на двигателя;
  • провежда се тестово шофиране за проверка за течове и правилно функциониране.

Защо да се доверим на Carco.bg

Защото нашият онлайн магазин е изключително добре зареден и предлага невероятно голямо разнообразие от авточасти втора ръка за различните марки коли. Цените ни са изключително достъпни и всяко казанче за хидравликата е проверено и тествано за пълна функционалност и наличие на течове. Така можете да сте напълно уверени, че купувате здрава част втора употреба и спокойно можете да я използвате още години наред. При необходимост от професионална помощ, свържете се с нас.