Демпферни шайби

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Вероятно много от младите шофьори и собственици на автомобили от едно или друго място са чували думите демпферни шайби, но все още нямат представа какво е предназначението им и кога е необходима тяхната смяна? Как да изберем правилното място, от което да направим своята покупка, и защо онлайн магазин за втора ръка авточасти Carco.bg може да се окаже добър вариант в тази посока?

За какво се използват демпферните шайби

Във всеки двигател с вътрешно горене има различни по вид работещи и допълващи се един друг механизми и движещи се метални части, които обаче създават определена степен на вибрации. В същото време, колкото по-мощен е двигателят, толкова и генерираните от неговата работа вибрации са по-големи. Ако по някакъв начин не могат да бъдат абсорбирани, биха могли да повредят както самия двигател, така и авточастите около него, като коляновия вал например.

И тук на помощ ни идват демпферните шайби за неговата защита. Въпреки своите малки размери, от тези миниатюрни авточасти всъщност зависи и дълготрайността на нашия автомобил и комфорта по време на неговата експлоатация. Обикновено се намират при коляновия вал и абсорбират генерираните нискочестотни вибрации. Изработени са от каучукова основа с метални външни и вътрешни компоненти по начин, по който да улавят и поемат всички вибрации.

При колко натоварване се изхабяват

Както всички други авточасти в автомобила, така и демпферните шайби имат свой експлоатационен срок, след който трябва да бъдат подменяни. Симптомите при тяхното изхабяване са в увеличаване на вибрациите и тропанията. Като цяло монотонният шум от работата на двигателя се увеличава. Това е вследствие стареенето на гумата в демпферните шайби и нейното напукване.

Експертите препоръчват прегледът на демпферните шайби да се прави на всеки 60 000 км пробег, а тяхната смяна да се извършва средно на 120 000 км.

Какво ще откриете в раздела

В категорията на онлайн магазин Carco.bg са достъпни различни видове за отделните марки и модели автомобили, така че да обхванем по-голям асортимент от разновидности. В обявите на сайта Ви очакват още значително по-евтини авточасти, защото са втора ръка, но щателно проверени и тествани преди тяхното обявяване за продажба.

Защо да закупите от Carco.bg

Защото само в Carco офертите са възможно най-изгодни и съотношението цена - качество е изключително достъпно. Хората ни предпочитат още поради:

  • Широката продуктова гама;

  • Богатата функционалност на сайта;

  • Качественото обслужване;

  • Честите промоционални кампании;

  • Бързата доставка.