Кормилни рейки

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

За определяне посоката на движение на автомобила използваме волан, който посредством така наречената кормилна рейка завърта колелата в желаната посока на движение. Как работи този механизъм и как се сменя при повреда? Как се рециклира и защо онлайн магазинът за втора ръка авточасти Carco.bg е добър избор?

Какво е кормилна рейка

Това е специален механизъм от автомобила, предназначението на който е спрямо посоката на завъртане на волана да насочва и движението на колелата. Тоест, този механизъм, чрез специални валове и механизми може да направлява колелата чрез волана.

Основно съществуват два вида, а именно механична и хидравлична. Първата е най-простият механизъм, популярен и използван в автомобилите през 70-те и 80-те години. Днес обаче по-предпочитани са хидравличните. Те притежават допълнителна помпа, създаваща налягане в затворена система и задвижваща специална работна течност. Тя оказва въздействие върху отделните механични движещи се части. Така всъщност въртенето на волана за водача е значително облекчено.

Как се сменя

Ако сте решили самостоятелно да извършите смяната на кормилната рейка на Вашия автомобил, на първо място прочетете инструкциите за смяна, касаещи конкретния модел и марка кола. На следващо място, експертите съветват, ден преди смяната да напръскате всички болтове и гайки, които ще развивате с помощта на материали за смазване като WD-40, за да можете по-лесно да ги развиете по-късно. Ето и следващите стъпки:

  • Натиснете ръчната спирачка и вдигнете на подемник колата;

  • Болтовете на гумите се развиват, а колелата се свалят от главините;

  • Отстранете абсорбера, който ще Ви открие достъп до кормилната рейка;

  • Премахнете крепежните гайки от скобата, държаща кормилната рейка и я отстранете;

  • Поставете новата и извършете процеса в обратния ред, за да сглобите всичко.

Как се рециклира

При рециклирането, процесът започва с пълен оглед и преценяване състоянието на съответния компонент. На следващо място се прави диагностика и се установяват повредите, подменяйки неизправните части с нови, като в това влизат семерингите и всички видове уплътнения. После се тества системата за нормална работоспособност.

Защо да изберете Carco.bg

При нас авточастите и кормилните рейки втора ръка са с отлично качество и на достъпни цени. В същото време, ние с голяма прецизност подбираме и тестваме всички авто компоненти, които предлагаме в онлайн магазина. При евентуална нужда от допълнителна информация, невъзможност за избор или трудности в пазаруването, свържете се с наш експерт!