Раздатъчни кутии

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3

Когато дойде време за ремонт на колата, повечето хора се опитват да отложат това възможно най-дълго във времето. Тъй като разходите, свързани със закупуването и монтажа на авточасти, не са никак малки. Доста от водачите не желаят да се заемат с техническите подобрения на момента. Планират това за по-нататък, когато средствата ще са повече, но и щетите по колата навярно ще са се увеличили. 

Устройството на колата е сложно и включващо много неща. Скоростите и трансмисията са част от механизацията, като те на свой ред обхващат редица важни компоненти - раздатъчна кутия, актуалтор, съединител, диференциал, маховик, хидротрансформатор и др. Всеки един елемент е от съществено значение за цялостната работа на колата, което прави отговорността ни към нейното техническо състояние още по-голямо. 

Какво е раздатъчна кутия

Раздатъчната кутия е много важна част от устройството на автомобила, тъй като с нейна помощ се осъществява промяната на предавката между трансмисията и мотора. Най-просто казано, тя пренася енергията от двигателя към осите, което се случва с помощта на валове. Наричан още “трансферна кутия”, този авто елемент е пригоден за колите 4х4, като при тежкотоварните автомобили управлението би могло да бъде както с превключвател, така и електронно. 

Как да разберем, че е за смяна

Както всяка една друга авточаст, така и раздатъчната кутия би могла да се повреди. Когато предаването на автомобила не работи правилно, възникват някои неприятни проблеми като:

  • Тракане и вибриране, когато се сменят скоростите;
  • Скърцане;
  • Бучене;
  • Затруднено вкарване на предавките и др.

Мнозина са онези, които се заемат сами да ремонтират или подменят раздатъчната кутия с водещо предназначение, но най-доброто решение си остава посещението на оторизиран автосервиз, където опитни техници ще се погрижат за неговата изправност. Преди това поръчайте необходимите части за предстоящия ремонт, които трябва да са с добри характеристики и доказан произход.

Защо да изберем магазин Carco

Онлайн магазин Carco.bg предлага на своите клиенти не само ниски цени и богато разнообразие от части за различните марки и модели леки и товарни автомобили, но и избор от консумативи и аксесоари, които са необходими на всеки съвременен водач - щека за масло, маркучи и тръбички, малогабаритни части, елементи за вътрешното оборудване и др. Купете каквото Ви е необходимо и шофирайте автомобил в пълна техническа изправност.