Дифузьори

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Съществуват различни методи за повишаване ефективността на охладителната система и използването на дифузьори е единият от тях. Какво представляват и какво е тяхното предназначение? Как се сменят при нужда и кои са поддържаните от онлайн магазин Carco.bg модели и марки автомобили? Защо да ни се доверите при пазаруването? Нека видим!

За какво служат дифузьорите за радиаторите

За да може охладителната система на двигателя да е по-ефективна в охлаждането на загрятата вече течност, на първо място е предвиден специален радиатор с множество оребрения, спомагащи за по-бързото разсейване на топлината от течността в околното пространство. За да може обаче ефектът да се засили, без да се увеличава размерът на водния радиатор, се предвижда монтирането на допълнителен вентилатор. Той принудително обдухва и засилва въздушния поток през водния радиатор.

За да може вентилаторът да се монтира и да насочва въздушния поток е необходим дифузьорът, който представлява специален кожух или корпус, създаващ условията за надежден монтаж. Той обикновено се намира между водния радиатор и двигателя, а вентилаторът се задвижва от коляновия вал или чрез електромотор. Този вентилатор дори в някои случаи служи и за обдухване на топлообменника на климатичната система на автомобила.

Как се сменят

Съобразно различните модели и марки автомобили, смяната и съответния дизайн и конструкция на дифузьорите може значително да се различава. Като цяло обаче стъпките за смяна са идентични:

  • отстраняване буксите на кабелите, ако има такива или ремъка, който прави задвижването на вентилатора;
  • отстраняване на близките до тази част елементи, които ще попречат на смяната;
  • отвъртане на монтажните винтове и внимателното отстраняване на дифузьора заедно с вентилатора.

За какви марки и модели ще откриете в раздела

Посещавайки специалната категория от дифузьори за радиатори на онлайн магазин Carco.bg дори и в този момент ще забележите голямото разнообразие. Тук се предлагат различните варианти за популярните днес марки и модели автомобили като Audi, BMW, Fiat, Dacia, Alfa Romeo, Ford, Lada, Opel и каквито други се сетите. 

Всички авточасти в категорията и търговския обект са втора ръка, както вероятно забелязвате от продуктовите снимки и цените. Въпреки това, те са предварително изпробвани и тествани за работоспособност.

Защо да се доверите на Carco.bg

Защото ние зареждаме магазина си от достоверни и дългогодишни партньори и доставчици. Допълнително правим тестове на всяка част, преди тя да се появи в сайта, така че само при нас вероятността за покупка на работещи автокомпоненти е доста голяма, а цените значително по-ниски.