Вентилаторчета и моторчета за парно

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Вентилаторът и моторчето за парно са два ключови елемента за постигането на добра климатизация в купето на автомобила. Те работят в пряко сътрудничество, като за тяхната техническа изправност трябва да се следи отблизо, за да е комфортът в колата винаги налице. Ако някой от тези два компонента е повреден, може да се подмени с употребявана резервна част, за да бъде ремонтът възможен от финансова гледна точка. 

Каква е функцията на автомобилните вентилатори и моторчета за парно

Електромоторът за парно е сред водещите елементи, от които зависи степента на комфорт в превозното средство. Неговата роля е да осъществява задвижването на вентилатора, за да се осигури приток на студен и топъл въздух. Функциите на тази авточаст са наистина много важни, като ако някоя от тях бъде нарушена, трябва да се извърши инспекция на механизацията и замяна на износения или повреден компонент при необходимост. По този начин, функциите на електромотора се възстановяват, а работата на системата отново бива възможна. 

Как да разберете, че са за смяна

Основните признаци, че вентилаторът и моторчето са за смяна са разностранни. Добре е да можете да разпознаете индикациите, за да предприемете мерки навреме и да не се стига до още по-сериозни технически неизправности. По-честите сигнали за повреда са:

  • Скърцане;

  • Влошена работа на отоплителната система;

  • Прекъсвания на електромотора;

  • Замърсени перки;

  • Други неизправности. 

Още при първите сигнали, че нещо не е наред, трябва да се заемете със замяната на дефектиралите автомобилни компоненти. Поръчайте резервни части втора употреба от онлайн магазин Carco.bg и купете необходимите елементи на ниски цени. 

Защо да изберете употребявани резервни части за коли

Вентилаторите и моторчетата за парно втора ръка са с оригинален произход и са налични за повечето марки и модели коли. Предлагаме ги в запазен вид, в голямо разнообразие и с гарантирано високо качество, което всеки един шофьор търси да открие. Поддържаме голям асортимент от стоки на склад и осъществяваме доставките си за минимален срок от време. 

Какви предложения ще откриете в раздела

Всяка една машинка и механизъм от устройството на автомобила има важно предназначение за правилното функциониране на отделните системи. В раздела ще откриете ръчни моторчета, клапи за парно, компоненти за климатик и климатроник, турбини и други релевантни мини елементи за коли Alfa Romeo, Audi, Dacia, Ford, Fiat, Honda и др.