Носачи

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

За да може автомобилът да е устойчив на пътя при завои и различни външни атмосферни влияния, той трябва да има изключително надеждно окачване и носачи. Какво представляват тези компоненти и каква е тяхната роля в автомобила? Как се сменят и защо да се доверим на онлайн магазин Carco.bg за тяхната покупка?

Какво представляват носачите

Предназначението им е да позиционират гумите в правилния ъгъл при завои или в случай на преминаване по неравности. Това значително повишава нивото на комфорт при возене, а в повечето случаи пътниците дори не усещат преминаването през подобни препятствия. Когато тези компоненти са в изправно състояние, колата се движи устойчиво на пътя, дори и когато прави остри завои. 

Какво е тяхното устройство

Горните и долни носачи всъщност представляват гъвкава система от подвижни пръти и пружини, чиято основна роля е поддържането на гумите в подходящата позиция за устойчивото вземане на завоите. Те са част от окачването на автомобила, което има за задача да осигури гъвкава връзка между колелата и купето. За да могат да изпълнят това свое предназначение, тези компоненти са съставени от специална конструкция с множество подвижни отделни части, съставляващи общ пружинен гъвкав механизъм.

Съвременните автомобили, в по-голямата си част от случаите, са с предно предаване и колелата им са прикрепени към носачи, свързани към шенкелите. Това допълнително засилва устойчивостта на превозното средство, а самите автокомпоненти са изготвени от теглена ламарина за максимална здравина.

Как се сменят

Признаците за смяна могат да бъдат доста, но най-често срещаните са: 

  • в неравномерното износване на гумите;
  • комфортът на возене значително намалява, особено при преминаване по неравности;
  • при шофиране се чуват различни звуци на скърцане и потропване;
  • дори могат да се появят и затруднения при завиването.

Смяната започва с отстраняването на колелото от към мястото на повредения горен или долен носач. После се развиват болтовете и гайките на шарнира, който е прикрепен към шенкела и се отстранява чрез използването на специални скоби. Същото трябва да се направи и с премахването на биалетките и всички други, свързани към подменения компонент, елементи.

Защо да ги закупите от Carco.bg

Защото само при нас авточастите за коли, накрайниците, кормилните щанги и носачите са сред най-евтините в отрасъла. Всички модели в сайта са втора ръка, но прецизно прегледани за добра външност и техническа изправност. В същото време, цените ни са сред най-достъпните, а качеството изключително добро. Възползвайте се!