Амортисьори за капаци на автомобили

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Нужна е смяна на амортисьорите за някой от капаците на Вашия автомобил? Попаднали сте на правилното място!

Каква е ролята на амортисьорите за капаци

Тези авточасти служат, за да помагат на предните и задни капаци на колата да стоят отворени, без допълнителна помощ. Освен това именно те правят възможно плавното им отваряне и затваряне. Тяхната функция е също и да предпазват от евентуални удари при употреба. Предотвратяват и бърза амортизация на механизма на капаците, както и на уплътненията.

Поставят се на капака на двигателя, на багажника и на петата врата.

Какви видове амортисьори се предлагат

Според типа на активното вещество

Съществуват газови, газомаслени, маслени;

Спрямо технологията на работа

Първият вариант са газовите/пневматични. При тях усилието на буталото става чрез т.нар. газови пружини, състоят се от цилиндър, в който има отвори за циркулиране на газ.

Съществуват още хидропневматични. В цилиндъра им има и масло, което омекотява движението на багажника.

И за двата вида при затворен багажник буталото е в горния край на цилиндъра, а при отваряне налягането го изтласква и багажникът се отваря чрез щеки.

Какво да знаем при избора

  • Когато дойде време да купувате нови амортисьори за капаците на колата, важно е да изберете такива, които пасват перфектно на конкретната марка и модел автомобил. За да не се натъкнете на разминавания при размерите и опциите за монтаж, избирайте само предложения за конкретния модел. Онлайн на Carco.bg ще откриете разнообразие от оферти за всички автомобили на българския пазар: BMW, Opel, Volkswagen, Peugeot, Renault, Kia, Volvo, Dacia, Skoda, Mazda, Rover, Ford и др.
  • Ако фабричните амортисьори са пневматични или хидропневматични, не променяйте принципа им. В противен случай рискувате да промените натоварването, както и да имате затруднения при монтажа.
  • Вземете предвид климата на мястото, където живеете. Газомаслените модели например не работят достатъчно качествено при много ниски температури.
  • Съобразете изтласкващата сила на амортисьорите с големината на капака. Те трябва да нарастват правопропорционално.
  • Дори и само единият от тях да е повреден, препоръчително е винаги да сменяте двата в комплект.

Защо да се доверите на Carco.bg

Искате качествени авточасти за колата си, но предпочитате да платите евтино за тях? Ние имаме решение. В каталога ни с хиляди части втора употреба Ви очакват конкретни оферти за Вашата марка и модел на неустоими цени. Всеки предложен продукт е наличен при нас на склад, изпробван е и е готов за употреба.

Възползвайте се от бързата доставка и оборудвайте автомобила си с качествени авточасти втора ръка изгодно още днес!