Резервоари за гориво

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4

Резервоарите за гориво са част от горивната система. И както всеки един друг технически компонент, така и те изпълняват важна и неотменима функция. Основното им предназначение се подразбира от самото им наименование, а именно да съхраняват горивни смеси за мотори, които са проектирани с вътрешно горене. В това число влиза дизелът, бензинът и пропан-бутанът. 

Резервоарите за гориво в повечето случаи са разположени на задната ос, което цели по-голяма сигурност. Изработени са от висококачествени материали като пластмаса, стомана и алуминий. Могат да се открият и като резервни части, а в онлайн магазин Carco.bg и на ниски цени. 

Кога се сменят

Макар резервоарът за гориво да няма нищо общо с бензиновата помпа по отношение принципа си на работа, той отново трябва да бъде инспектиран през определен период от време, за да не доведе неговото износване до сериозни технически повреди. Добре е компонентът да се ремонтира или изцяло подмени, когато е налице:

  • Корозия;
  • Повреда от механичен характер;
  • Силно замърсяване в дъното на отделението;
  • Дошло е време за смяната на горивната помпа.

Обърнете внимание на всяко едно от тези обстоятелства и се отнесете сериозно.

Лесна ли е подмяната на резервоар

Самата смяна не е свързана с тежки ремонтни дейности, които да отнемат и много време. За целта е необходимо да се изключи акумулаторът, а след това да се свали и резервоарът за бензин или дизел. Демонтажът би могъл да бъде по-лесен, ако отделението е празно, а проверката на монтажните скоби за наличието на корозия и износване е силно препоръчителна. 

Как да избегнем повреда

Специалистите съветват винаги да използвате висококачествено гориво, за да бъде отделението за горивна смес в изправност за по-дълго време. В случай, че колата не се използва по-продължително време, не е добра идея да го оставяте празен, защото това би могло да доведе до корозия. Друга предпоставка за по-сериозен технически проблем е попадналата в горивната течност влага. 

Какви са видовете

За отделните марки и модели автомобили има и подходящи авточасти, част от които са и резервоарите за гориво. Освен по материалите, от които са изработени, резервоарите за гориво могат да се различават и по предназначението си. В магазин Carco.bg ще откриете разнообразие от предложения за тази авточаст, която трябва да притежава нужните експлоатационни качества, за да инвестираме в нея. Изберете я според вида на возилото: Ford, Audi, BMW, Mazda, Suzuki, Smart и др. 

Можем ли да ги купим втора ръка

Авточастите втора ръка са все по-популярни сред водачите на МПС. Те ни осигуряват едно рентабилно решение на всеки технически проблем, свързан с работата на возилото. В Carco.bg те са налични с много високо качество, което ще Ви гарантира и дългосрочната им употреба.