Казанче за чистачки

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Често, по време на път, различни мушички се полепват по предното стъкло и се намалява видимостта на пътя. В подобни моменти чистачките са незаменими помощници на водача. Те са задвижвани от отделна система, а за да са ефективни при почистването на предното стъкло, се нуждаят от специална течност. Тя се налива и съхранява в предназначеното за това казанче. Къде се намира то и как се прави смяната на концентрата в него?

Къде се намира казанчето за течност за чистачки

Обикновено контейнерът представлява полупрозрачен малък съд, върху чиято капачка или някъде по стените му е изобразен знак на предно стъкло с вода върху него. Ако видите този знак, то със сигурност това е казанчето с течността за чистачките. Поради полупрозрачния материал, от който е изработен съдът, можете визуално веднага да видите нивото и дали изобщо има концентрат вътре.

При отделните модели коли разположението на казанчето с течността за чистачките може да е различно, но се намира някъде в близост до предното стъкло.

Как се сипва течност за чистачки

Ето етапите, през които да преминете:

  • осигурете си правилната течност за чистачки - съществуват лятна и зимна. За предпочитане е да си вземете готов разтвор, за да сте сигурни, че пропорциите в него са спазени;
  • автомобилът се паркира върху равна повърхност за удобство при работа;
  • вдигнете предния капак и намерете казанчето по описаните горе белези;
  • махнете капачката, поставете на гърлото на контейнера фуния и изсипете готовия разтвор, като следите нивото да достигне отбелязаната граница;
  • завийте капачката и тествайте.

Естествено, ако не искате или нямате време да се занимавате с тази процедура, винаги можете да отидете до най-близкия сервиз и експертите там ще свършат работата вместо Вас.

Какви видове предлагаме от Carco.bg

Продуктовата гама на онлайн магазина е изключително разнообразна и в нея ще откриете казанчета втора употреба за популярните марки автомобили като Alfa Romeo, Audi, Citroen, BMW, Dacia, Fiat и други.

В сайта ще откриете различни авточасти втора ръка на изгодни цени, които са предварително тествани и изпробвани в специалните ни лаборатории от нашите експерти. Това означава, че пазарувайки от нас със сигурност ще получите работещи автокомпоненти, на които ще получите и гаранция. При нужда от консултация, на Ваше разположение са нашите специалисти, които напълно безплатно ще Ви съдействат в избора и поръчките, така че възползвайте се!