Задни мостове

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Предназначението на задния мост на автомобила е да предава въртящия момент от двигателя към колелата през карданния вал. Как обаче се прави реглаж ако забележим нередности, какви видове се предлагат и как да разберем, че е настъпил моментът за смяна?

Как се прави реглаж на заден мост

Обикновено, реглажът е необходим при извършване на ремонтни дейности по ходовата част на автомобила. Подобно явление също се наблюдава и при поправка на кормилната уредба, а един от симптомите за нередност е неравномерното износване на гумите. Друг често срещан показател за нужда от реглаж на заден мост е невъзможността на автомобила да върви направо при изправен волан. В подобни случаи той самостоятелно започва постепенно да се измества встрани.

За целта е необходим специален стенд, на който се прави сравнение на сходимостта за всеки от задвижващите колела и се сравняват данните с фабрично препоръчаните от производителя. Измерва се също геометрията на задвижващите гуми и при необходимост се прави корекция.

Какви видове има

Съществуват отделни разновидности на заден мост:

  • Щампово заварени греди - те са конструктивно значително опростени и са пригодени за лесно монтиране;

  • Лети цели греди - особеност при тях е, че са изключително тежки, но без необходимост от скъпо оборудване.

Кога е време за смяна

В един момент идва времето задният мост да бъде сменен и това обикновено се налага при износването на предавките, появата на особено силен шум или прегряването, поради липса или ниско ниво на масло в картера и т.н. Това са все видими и звучни симптоми, ясно показващи нуждата от смяна. 

Процесът започва с повдигането на автомобила посредством подемник, свалянето на колелата и разкачването на тръбите от спирачната система, отстраняването на амортисьорите, лагерите, както и оста, която е захваната на планките на купето. След монтажа на задния мост, всички свалени части се монтират в обратния ред, с което процедурата по подмяната завършва.

Защо да пазарувате от Carco.bg

В асортимента от втора ръка авточасти на онлайн магазин Carco.bg, Вие ще намерите всичко, което Ви е необходимо за ремонта на Вашия автомобил, като кормилна уредба, ходова част, окачване, спирачна система и т.н. Всеки от тези компоненти преминава през щателен контрол на качеството, така че можете да сте сигурни, че от нас ще получите втора ръка авточасти с необходимото качество и дълготрайност на приемливи цени.

Можете при нужда от допълнителна информация или консултация с експерт, да се обърнете безплатно към наш специалист, който ще Ви съдейства.