Маховици и Съединители

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Всеки съвременен автомобил е изграден от редица части и компоненти. Всека от тях има своя важна роля и е добре да му бъде обърнато нужното внимание, за да функционира безпроблемно. Правилното функциониране на всички компоненти, води до правилно функциониране на целия автомобил. Сред тези елементи е и маховикът. Carco ви предлага голямо разнообразие, сред което да откриете точно това, което търсите.

Какво е маховик

Това е масивен чугунен диск с различен диаметър - около 12 - 15 инча. По външната му страна има метална корона от зъби. Самият му принцип на действие е свързан със запазване на кинетичната енергия по време на работния процес. Маховикът е монтиран на коляновия вал на двигателя, като се разполага от неговата вътрешна страна. Той е структурно и директно свързан както с двигателя, така и със съединителя и цялата скоростна кутия. В наши дни се използват предимно два вида - едномасов и двумасов маховик, наречен още двумасов демпферен.

Как работи

Функциите, които изпълнява, са много и различни. Нека ги разгледаме, както и най-важното за тях:

  • Помага за стартиране на двигателя - при стартиране, малка предавка се свързва с маховика и го завърта. Той се свързва с коляновия вал и започва цикъла на компресия, нужен за запалване на двигателя;
  • Нормализира скоростта - за да е постоянно въртенето на коляновия вал при движението на буталата, тежестта на маховика се използва по инерция;
  • Намалява вибрациите на двигателя - отново, благодарение на тежестта си, вибрациите се подтискат и водят до стабилизиране работата на двигателя;
  • Намалява износването на други важни компоненти - тъй като стабилизира вибрациите и изглажда скоростта, други важни елементи остават в експлоатация за по-дълъг период.

Как се сменя жило на съединител

Жилото се износва и стига до скъсване. Вие ще усетите това, като предварително педалът на съединителя започне да издава странни звуци при натискане. Ако жилото се скъса, съединителят не може да се използва, затова е добре предварително да бъде подменено. Смяната на тази важна част от съединителя става чрез откачане на старото жило както от страната на педала, така и на вилката, разположена към скоростната кутия. Понякога подмяната на тази част от съединителя изисква и разглобяване на немалка част от цялото табло. Обърнете се към сервиз в случай, че не можете да се справите сами.

Защо да се доверим на Carco.bg

Онлайн магазинът за авточасти втора употреба на Carco е на изключително високо ниво. Изберете ни ако търсите висококачествени продукти на достъпни цели. Доставката ни е бърза, до всеки край на страната. Възползвайте се от нашите предложения още сега. Сигурни сме, че няма да съжалявате.