Инжекциони за автомобили

Сортирай по: Покажи по:
1 2
Сортирай по: Покажи по:
1 2

Бензиновите, метановите или газовите инжекциони са най-модерните към момента, от гледна точка на икономия, система за подаване на горивото към цилиндрите на двигателя. Какво обаче представлява пълният инжектор и разликата между газовия и метановия? Ще обясним също и видовете, както и наличните втора ръка авточасти в раздела на Carco.bg.

Какво е пълен инжекцион

Това е система от различни компоненти за впръскване на горивото под налягане директно в цилиндрите на двигателя. Тя се състои от горивна помпа, всмукателни колектори, пропускателен клапан, регулатор на налягането, разпределителен тръбопровод, дюзи и т.н. Предимствата са в това, че прецизно се регулира образуването на въздушно-горивната смес, с което се постига изключителна икономия. На следващо място, подобна система прави силовия агрегат екологично по-ефективен, по-мощен и с подобрени динамични показатели.

Пълният инжекцион намалява разхода с около 20-25% и увеличава мощността с 10-15%. Всичко това се постига при изключително малък работен обем.

Каква е разликата между газов инжекцион и газова уредба

Основната разлика е в принципа на подаване на горивото. При газовата инжекция, готовата смес се впръсква чрез дюзи, посредством всмукателните клапани, а дозировката се контролира от компютър. Газовата уредба пък има смесител, в който се образува сместа, преди постъпване в цилиндрите. В последния случай, ако настройката на смесването не е правилна, може да се получи гърмеж във всмукателните колектори или изпускателната система поради твърде голямото количество въздух.

В същото време, впръсквателят изключително прецизно оптимизира разхода и изгарянето, което подобрява техническите характеристики на автомобила.

Какви видове ще откриете в раздела

В този раздел ще откриете следните видове инжекциони:

  • Газови - поради високата степен на пестене на гориво и намален разход, все повече българи преминават от бензин на газ;

  • Метанови - метанът е друга форма на гориво, която още повече намалява разхода.

Защо да изберете Carco.bg

Защото само при нас се предлагат висококачествени втора ръка авточасти, като газови и метанови инжекциони, а цените им са изключително конкурентни. Това е така, защото ние щателно проверяваме работоспособността на постъпилите при нас авточасти и внимателно подбираме тези, които да се предлагат в сайта. Също при нужда от съдействие в избора или оформянето на заявката за покупка, можете да се свържете с нас.