Кори за двигатели

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Често пъти естеството на техническия проблем по колата ни изненадва, защото сме си мислили, че неизправността се дължи на нещо друго, като например проблеми с двигателя и неговите съставни компоненти. Кората на мотора обаче също би могла да се износи, а респективно и да се смени. Този авто елемент не е особено популярен, но и той както всички останали части по колата би следвало да бъде проверяван за неизправности и заменен с нов при необходимост. 

Необходима ли е кора за двигател

Всеки един компонент в превозното средство изпълнява някаква важна роля за това то да функционира добре и да не ни създава проблеми, използвайки го. Кората за двигател в купето е едновременно декоративен елемент, който обаче има и защитни функции. С негова помощ се затваря пространството под мотора, като по този начин се осигурява правилната работа на всяка една от системите в автомобила. Подобен вид капак за купе е силно необходим, за да е спокоен всеки шофьор, че двигателното отделение и трансмисията са добре изолирани и защитени от механични повреди. 

Какви са ползите от компонента

При избора на кора за двигател трябва да се вземат предвид най-вече технологичните особености на колата и купето. В раздела ще откриете различни видове втора ръка капаци, които са налични за отделните марки и модели автомобили. Изберете този елемент за купе с фокус към детайла и качеството, уверявайки се в неговите безспорни предимства по време на неговата употреба. Те са както следва:

  • Спомага за образуването на въздушна кутия, която допринася за по-бързото загряване на двигателя;

  • Изолира компонентите под мотора от мръсотия, боклуци и кал. Подобрява неговото охлаждане;

  • Прави достъпа на животни до двигателното отделение невъзможен;

  • Предпазва автомобилния картер от механични повреди и счупване.

Корите за двигател се изработват от висококачествени материали, като алуминий, неръждаема стомана, стоманена сплав и композитни пластмаси. Това на свой ред гарантира тяхната здравина и продължителната им употреба в купето. 

За кои марки коли е наличен в раздела

В този раздел на онлайн магазин Carco.bg ще откриете втора ръка части за коли, които можете да закупите на ниски цени и с изцяло оригинален произход. Наличните двигателни кори за купе са подходящи за марки автомобили Audi, Dacia, Opel, Ford, Nissan и още много други. Някои модели са за около гърловина за масло, но предлагаме и компоненти, като легла за акумулатор, които отново намират много добро приложение при поддръжката на автомобила и подобряването на сигурността на отделните механични елементи в купето.