Педали газ, спирачка и съединител

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Педалите за подаване на газ, спирачка и съединител са средствата, чрез които водачът на превозното средство извършва контрол над него и съответно подава горивото към двигателя, сменя предавките на трансмисията или намалява скоростта на колата. Кога се сменят и как става това? Нека видим защо да се доверим на онлайн магазин Carco.bg.

Кога се сменят педалите за кола

Обикновено смяната е наложителна при забелязване на неизправности в работата на педалите за газ, спирачка и съединител. Признаците за това са например проява на определени чувствителни явления като затягане при натиск, прекомерно пропадане, рязко разхлабване при натиск или генериране на определени скърцащи и неприятни звуци. Това трябва да е сигнална лампичка за всеки водач, че изправността на газта, спирачката или съединителя е под въпрос и се налага спешен преглед и извършване на ремонтни дейности.

Важно е да знаем, че отлагането на тези ремонти на по-късен етап, при евентуално нарушение в управлението, може да възникне ПТП и повече щети по автомобила, които да се налага да възстановяваме.

Как се сменят педали за кола

За да замените газта, спирачката и съединителя първо трябва да ги купите, за целта трябва да знаете марката и модела на автомобила, вида на скоростната кутия, както и някои други подробности. Важно е да знаете в този случай, че авточастите втора ръка трябва да са оригинални, което Ви гарантира пълно съвпадение и лесен монтаж по време на подмяната. В конструктивно отношение педалите за газта, спирачката и съединителя са различни за всеки конкретен модел автомобил. Ето защо при избора е важно да се спрете на точните авточасти за Вашата кола.

Много хора се нагърбват да направят ремонта сами, но това в повечето случаи оскъпява процеса повече. Смяната на педалите за спирачката, съединителя и газта е сложен процес, изискващ определени знания и умения, с които разполагат само експертите в сервиза. Ето защо ние Ви съветваме, при необходимост от подмяна, да се обърнете към сервиз, освен ако самият Вие не сте автомонтьор.

Защо да се доверим на Carco.bg

Защото предлаганите в онлайн магазин авточасти втора ръка са предварително изпробвани, тествани и прегледани за ремонтопригодност. Предлаганите от нас педали за газ, спирачка и съединител са предвидени за отделните модели и марки автомобили, което прави изборът им лесен, а при нужда от професионална помощ, можете да се обърнете към нашите експерти. Те с радост ще обсъдят нуждите Ви и ще помогнат в правилния избор. Можете спокойно да изберете онлайн магазин Carco.bg, защото ние се отличаваме от конкурентите по:

  • предлаганите цени на отделните части втора употреба;
  • бързото и професионално обслужване;
  • изгодните оферти;
  • бързите и евтини доставки до Вашата врата или офис.