ABS системи

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

ABS Антиблокиращи системи

Всички съвременни автомобили разполагат с антиблокираща система. Тя има изключително много предимства и в никакъв случай не бива да бъде подценявана. Благодарение на добрите ѝ функции, често предотвратява пътни произшествия. Ако е дошло време за смяна на ABS, то изберете от нас. Авточастите в онлайн магазина на Carco са изключително качествени и със сигурност ще останете доволни от избора си.

Какво представлява ABS

Антиблокиращите системи позволяват блокиране на колелата при спиране на хлъзгава или мокра настилка. Нейната антиблок технология подобрява сцеплението на гумите върху пътното платно, като в същото време предотвратява и появата на аквапланинг. Работейки, антиблокиращите системи, намаляват спирачния път и могат да предотвратят удар или сблъсък с друга кола. ABS се задейства автоматично, след като педалът на спирачките е натиснат.  Тази функция се извършва от специален за целта електронен блок със сензори, който обработва информацията за въртенето, идваща от датчиците в колелата.

Как работи

Точно преди блокирането на колата, функцията се задейства, а спирачките се освобождават с висока честота. Този принцип на работа води до предотвратяване на влачене и износване на гумите по асфалта. Така антиблокиращата система спира занасянето на колата при спиране върху хлъзгава повърхност, а контролът върху автомобила е много по-стабилен. Още, чрез ABS, се регулира налягането на течността на спирачките, когато обстановката на пътя се променя. Управлението, както и работата на автомобила е много по-лесно и прецизно. Разделяме два основни вида ABS, а именно за четирите гуми или за задните две колела. 

Какви са предимствата

Безспорно антиблокиращите системи имат много предимства, а автомобилите, които ги притежават са много по-надеждни. Сред главните им предимства отличаваме:

  • По-кратък спирачен път;
  • По-добро сцепление с повърхността на пътя;
  • По-лесно управляване на автомобила при спиране;
  • Висока износоустойчивост на гумите.

Знаем, че сигурността по време на пътуване е изключително важна, а това е една добра алтернатива. 

Защо да пазаруваме онлайн от Carco.bg

Онлайн магазинът за авточасти втора употреба на Carco предлага висококачествени продукти на изключително добри цени. Работим с различни марки автомобили, за да задоволим нуждите на всеки наш клиент. Доставката е в рамките на няколко работни дни до всяка точка на страната. Онлайн пазаруването винаги е било бързо, лесно и удобно, а благодарение на нас, вие можете да му се насладите. Изберете нужната ви авточаст още сега, а ние ще ви я доставим до няколко дни.