Тампони за коли

Сортирай по: Покажи по:
1 2
Сортирай по: Покажи по:
1 2

Устройството на колата е сложно и не всеки би могъл да се справи добре с извършването на някои дребни или по-сериозни авторемонти. Всички автомобилни системи са обект на техническа поддръжка, щателна диагностика и поправки при нужда. Смяна на амортисьори, подмяна на тампони или друг вид компонент от двигателната система - наложително е не само да сме отговорни към организирането на регулярни инспекции на превозното средство, но и да подходим правилно при смяната на амортизираните части и аксесоари. Вижте какво ще откриете в Carco.bg и купете онлайн.

Какво е тампон за двигател

Това е водещ компонент, който би могъл да се открие в няколко разновидности - за стабилизираща щанга, за скорости и заден мост, за двигател, за амортисьор и за носач. От него зависят няколко неща:

  • Намаляването на вибрациите по време на движение;

  • Обиране на трептенията при шофиране;

  • Подобряване на возията на автомобила;

  • Понижаване на динамичните натоварвания;

  • Добрата обща техническа изправност на превозното средство.

Ролята на тампон макферсон е съществена за автомобила. Тя е свързана с неутрализирането на неприятните трептения, също както и със закрепването на мотора към шасито. Наред с това тази важна авточаст изиграва роля и за изолирането на вибрациите, които възникват в резултат на работещия двигател. Когато този двигателен елемент дефектира, е нужно да се смени с нов, за да не се претовари моторът.

Какви видове има

Добре е да знаете, че можете да купите и втора ръка предни и задни тампони. Така ще се погрижите за изправността на колата, но наред с това ще запазите и добър финансов баланс. При нас ще откриете предложения за различните марки и модели съвременни автомобили, които за да функционират добре, трябва да се обслужват навреме. Изберете конкретен вид тампон за двигател от Carco.bg, като задължително обърнете внимание най-напред на модела и марката превозно средство - Opel, Nissan, BMW, Mercedes и др.

Кога да го сменим

В повечето случаи тампоните за двигател напомнят, че е време да бъдат сменени, когато спирачният път е удължен, управлението е затруднено, налице са дразнещи и тревожни шумове, по време на шофиране се усещат вибрации и др. Купете части втора употреба на изгодни цени от Carco.bg и заложете на бюджетните решения с високо качество.

Частите за коли се сменят, когато са прослужили времето си за работа, но и когато дефектират преждевременно. Всичко е възможно, когато става дума за работата на автомобила, която е пряко свързана с някои външни обстоятелства като стил на каране и качеството на пътищата.