Хидравлични помпи за коли

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Какво представляват хидравличните помпи

Допреди едно-две десетилетия автомобилите масово бяха без хидравлично усилен волан, което правеше тяхното управление доста силово и трудоемко начинание, особено при движение с ниска скорост. За щастие, хидравличното устройство зад волана вече е наложен стандарт, в резултат на което управлението става с доста по-малко усилия, колата се подчинява леко и пъргаво и това намалява предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

Принципът на действие на кормилната хидравлика е следният: всеки път, когато завъртим волана, помпата тласка хидравлична течност към воланната щанга. Тази щанга е прикрепена и към волана, и към зъбчатото колело, което задвижва колелата. По този начин командата за завиване се предава от кормилото към гумите много по-бързо и лесно.

Как се ремонтират

Тъй като са подложени на непрекъсната експлоатация, хидравличните устройства понякога проявяват признаци на износване и дефектиране, като причините за това са няколко:

  • Корозия – образуването ѝ предизвиква разяждане на метала;

  • Недостатъчно течност – липсата на достатъчно хидравлична течност или неправилен размер маркучи води до дефекти;

  • Замърсяване – с течение на времето в течността се натрупват отлагания, които я замърсяват и пречат на помпата да работи ефективно;

  • Свръхналягане – ако налягането в системата надвиши конструктивното препоръчително ниво, помпата се поврежда;

  • Силно натоварване – може да доведе до усукване на входящия вал и неговото счупване.

Каквото и да е довело до нуждата от ремонт, най-напред трябва да се сдобием с друга помпа без дефекти. Това може да стане много лесно, ако потърсим в онлайн магазините за авточасти втора ръка като carco.bg. По този начин ще намерим бюджетно решение на нашия проблем.

Самият ремонт започва с източване на хидравличната течност, отстраняване на всички болтове и маркучи и изваждане на помпата. Следва почистване с чист парцал, вадене на лагерния фиксиращ пръстен и винтовете от задния капак. След това се разглобяват всички елементи на помпата, почистват се внимателно с шкурка, заменят се проблемните части и по обратен ред системата се сглобява отново. А ако цялото устройство е за смяна – след изваждане на старата просто трябва да поставим новата на нейно място и работата е готова.

Защо да изберете Carco.bg

При нужда от авточасти втора ръка, онлайн магазинът на Carco – carco.bg е в състояние да задоволи всяко търсене. Отличните цени, многообразието от стоки и бързата доставка ги правят предпочитан доставчик, на когото може да се разчита. Влезте на сайта им и се уверете сами.