Части за спирачна система

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Спирачната система е една от най-важните механизации от устройството на автомобила. Благодарение на нея е възможно спирането на превозното средство, като ако някой от съставните й компоненти се повреди, това би могло да застраши и живота на пътниците. За да е шофирането безопасно, всеки водач трябва внимателно да проверява нейното състояние, като това действие е със задължителен и неотменим характер. При наличието на каквито и да е неизправности, същите трябва да бъдат незабавно отстранени, като така използването на спирачките ще е безпроблемно и сигурно. 

Как функционира спирачната система

Нейната безупречна работа е възможна, когато всички съставни елементи са в добро техническо състояние и не дават индикации за нередности. Най-често сменяните части са накладките, дисковете и спирачната течност, които обуславят правилното функциониране на системата. 

Нейната работа стартира, когато се натисне спирачката и се активира специално бутало, намиращо се в главния цилиндър. След това течността се изтласква към подчинения цилиндър, а впоследствие достига и до всяко едно от автомобилните колела, за да се осъществи тяхното блокиране. Съществуват няколко вида спирачки - серво, дискови, барабанни и ръчни. За който и вид да става дума, е нужно да са технически изправни, за да бъде шофирането безопасно. 

Кои са симптомите за повреда 

Ако някой компонент от спирачната система дефектира, е възможно да забележите сигнали, като:

  • Треперене на волана;

  • Пружиниращ педал;

  • По време на спиране колата придърпва;

  • Скърцащи спирачки;

  • Пропадане на педала и др.

Възможните причини за подобни явления могат да са най-различни - течове, износени накладки, повредени дискове и прочее. Какъвто и да е проблемът, не отлагайте неговото разрешаване, за да не си навлечете още по-сериозни проблеми. Поръчайте втора ръка части за коли от магазин Carco.bg, които можете да закупите на изгодни цени. 

Какви резервни части ще откриете в раздела

В този раздел ще откриете втора употреба спирачни компоненти, които можете да изберете и поръчате изцяло онлайн. Налични са за повечето марки и модели автомобили, а произходът им е напълно оригинален. За директна продажба ще откриете:

В основата на сигурното и безопасно шофиране стои правилната грижа за колата. Тя трябва да е изрядна във всяко едно отношение, за да не попадаме в рискови ситуации, които е можело да избегнем. Доверете се на Carco.bg и купете резервни части изгодно.