Турбини за коли

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

По-мощните автомобили винаги са се харесвали на младежите, осигурявайки им допълнителен адреналин и емоции. Как обаче можем да вдигнем мощността на двигателя с над 50%? Разбира се, с използването на турбо или хибридна турбина. Какво представлява и как се слага? Защо Carco.bg може да е място за изгодни покупки на авточасти втора ръка?

Как работят турбините

Тяхното предназначение е да обогатяват горивната смес с нагнетяването на сгъстен въздух под високо налягане директно в цилиндрите на двигателя. По този начин се стимулира по-доброто изгаряне на въздушно-горивната смес, което увеличава мощността на силовия агрегат при запазване на същия работен обем. В конструктивно отношение, турбото представлява механично колело, задвижвано от силата на изгорелите газове. 

Това в същото време е и най-ефективната система за максимално увеличаване на мощността при постигане на нисък разход на гориво. Турбото може да се постави както на бензиновите, така и на дизеловите агрегати, като в последния случай дори се постига по-висок коефициент на полезно действие. В каква последователност обаче се извършва монтажа и особеностите на хибридните турбини? Вижте по-долу.

Как се слага на автомобилите

  1. Преди монтажа е важна подмяната на въздушния и масления филтър, заедно с маслото.

  2. Отстраняват се всички авточасти, пречещи на достъпа до мястото за монтаж.

  3. Сваля се изпускателният колектор и се проверява състоянието на изпускателната система.

  4. Монтаж на новото турбо.

Какво представляват хибридните турбини

Основното тяхно предназначение е още по-голямото увеличение на мощността на силовия агрегат. За хибридно се счита турбото, което е сглобено от още две други, отделни турбини. Това например може да е определена част от друга система поставена към настоящата с увеличаване на определени показатели. Така всъщност се постига хибридна конструкция за пестене на значително място.  Монтажът е облекчен, а крайният резултат - огромен. От къде обаче да поръчаме изгодно авточасти и защо Carco.bg е добър избор?

Защо да изберем Carco.bg

Защото само от нашия онлайн магазин ще можете да закупите втора ръка турбо за своя автомобил в отлично състояние и на достъпна цена. Ние прилежно подбираме всички авточасти, които предлагаме за продажба в онлайн магазина и осигуряваме екип експерти за клиентската поддръжка, така че всеки да може безплатно да получи професионална помощ при нужда от съдействие.