Стоп машинки

Сортирай по: Покажи по:
1 2
Сортирай по: Покажи по:
1 2

Спирачната система е сложна устроена. Елементи като дискове, накладки, спирачна течност и прочее е задължително да бъдат системно инспектирани, за да се избегнат сериозни повреди за в бъдеще. Диагностиката в автосервиз, също както и повишеното внимание от наша страна ще ни гарантират изправността на автомобила, а респективно и неговата безупречна работа. 

Какво е стоп машинка

Стоп машинката е неразделна част от състава на спирачната система. Тя често е подложена на сериозни натоварвания, като именно затова е необходимо да извършваме профилактични технически прегледи на колата с цел избягване на по-сериозни технически проблеми и дори аварии. 

Ролята на машинката е да захранва спирачните светлини, когато педалът на спирачката е натиснат. Много е важно да се обърне внимание на експлоатационния ѝ срок, упоменат в ръководството на производителя. Така ще се избегне и повреда на цялата спирачна система.

Как се сменя

Налице са 3 основни причини да сменим стоп машинката:

  • Контактите са окислени, а причината е системното излагане на влага;

  • Пластмасовата част се е износила, поради навлизане на прах и мръсотия;

  • Експлоатационният срок е към своя край, като доказателство за това са постоянно работещите стоп-светлини. 

Ако всички тези обстоятелства са факт, е добре да се замислите за смяна на този авто елемент, който е свързан с редица важни и отговорни действия. В случай, че не сте подготвени за тях, по-добре се обърнете към специалистите. Но ако решире да смените стоп машинката сами, следвайте тези стъпки:

  • Сваляне капака на бушоните (предпазителите);

  • Развива се буксата;

  • Премахване на корите около волата;

  • Отстраняване на старата част;

  • Монтиране на новата;

  • Сглобяване на елементите в обратния ред.

Как се връзва

След като вече сте приключили със същинската част от монтажа на стоп машинка, е време да се занимаете и с така нареченото “връзване” на тази авточаст. В много от случаите всичко изглежда е добре монтирано, но при тръгване на колата се оказва, че тя все още не работи.

Навярно има проблем в електрониката или ел. захранването, с които ако не можете да се справите сами, се доверете на професионалистите, които ще извършват желаната от Вас смяна. А преди това купете онлайн авточасти втора ръка на изгодни цени от магазин Carco.bg.

Как да пазарувате онлайн от Carco.bg

Лесно е да се пазарува онлайн. Нужно е само и единствено да спазите вече установената за целта схема: избор на продукт, попълване на личните данни в указаните полета, избор на метод за плащане, завършване на поръчката. Купете стоп машинка на изгодна цена и подобрете работата на автомобила.