Газови инжекциони и инсталации

2 авточасти

271.25 лв.542.51 лв.
22.66 лв.45.32 лв.

Какво е инжекцион


Инжекционът представлява система за прецизно впръскване на пулверизирано гориво с точно изчислен обем посредством горивна дюза. Различават се два вида инжекционни системи – моно и пълен инжекцион.


При моно системата за впръскване на гориво действието в смукателния колектор се извършва от една дюза и тази „доза“ се разпределя по всички цилиндри на двигателя. Пълният представлява отделни впръскващи дюзи за всеки цилиндър, като при него дозирането се изчислява от автомобилния компютър за всеки отделен цилиндър.


Как работи газовият инжекцион


Поради изключително прецизната електроника в съвременните автомобили, монтажът на газова уредба от първо и второ поколение е много труден и често невъзможен.


Газовият инжекцион е система от трето поколение и предлага напълно нови параметри на мощност, надеждност и икономичност при шофиране. Представлява микропроцесорна система, следяща дейността на бензиновия инжекцион и променяща импулсите на бензиновите дюзи в команда за газовите, като по този начин се осъществява електронно впръскване на пропан-бутан.


Тази система за впръскване на гориво запазва реда на впръскване на цилиндрите и дозира изключително прецизно горивото. В резултат колата работи отлично както на газ, така и на бензин, мощността се запазва и удоволствието от шофирането остава без промяна.


Поради прецизното управление на впръскването се извършва икономия на горивото, тъй като така се избягва преразход. Катализаторът на автомобила запазва функционалността си, което резултира в намалени вредни емисии, изпускани в околната среда.


Този тип уредба е подходяща за всички нови автомобили, както и за тези с двигател с електронно впръскване на гориво.


Как се сменя филтър


Тъй като т.нар „синьо гориво“ рядко е напълно чисто, филтрите на газовата уредба се зацапват след определена експлоатация. Препоръчително е да се сменят между 15 000 и 20 000 км или след около година шофиране. Стъпките за смяна са следните:
  • Затваря се клапанът на газовата бутилка;
  • Бутилка се изпразва напълно;
  • Маркучите се откачат от филтъра;
  • Сменя се филтърът на газта с нов;
  • Маркучите се закачат отново.
Макар че тази процедура не е сложна, е препоръчително да се прави от оторизирано за целта лице, особено докато уредбата е в гаранция.


Защо да изберем Carco.bg


Стане ли въпрос за авточасти втора ръка, Carco определено изпъкват. Причините за това са изключително добре зареденият им онлайн магазин на адрес carco.bg, атрактивните цени и адекватното и професионално обслужване. Всичките им продукти са с гарантирано качество, пристигат бързо до посочен от нас адрес, а ако случайно не сме удовлетворени от покупката, имаме 14 дни да размислим и да върнем поръчката.

Carco.bg e онлайн платформа, която осигурява голямо разнообразие от резервни авточасти втора ръка, но с предварително проверено качество и работоспособност.

Бюлетин

Запишете се за нашия онлайн бюлетин и научавайте първи за промоционални и нови продукти.

© 2024 Carco.bg

Наложен платежБанков път