EGR клапани

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Автомобилите по градските улици стават все повече, с което се увеличава и количеството на вредни вещества във въздуха, който дишаме. Това наложи внедряването на клапана за рециркулация на отработените газове или съкратено от латински EGR (Exhaust Gas Recirculation). Какво представлява той и по какъв начин да разпознаваме проблемите при него? По какъв начин онлайн магазин за авточасти втора ръка може да ни помогне?

Какво е EGR клапан

В резултат на високото съдържание на азот в горивата, смазочното масло и въздуха, постъпващ в цилиндрите, под влияние на високото налягане и температура, се образува азотен оксид. Той бива изхвърлян през отделителната система, с което се насища и въздухът. 

За да се намали неговото съдържание, при оптимална работна температура на двигателя, EGR клапанът се активира и започва да пренасочва тези газове през топлообменник чрез тръба, връщайки ги обратно в смукателния канал. Това намалява съдържанието на кислород и съответно и количеството на азотния оксид с до 60%.

Как да разберем, че имаме проблем с него

Дълготрайността на EGR клапана е трудно да бъде определена, тъй като тя зависи от много фактори. Обикновено при съвременните автомобили, конструктивно той е много по-сложен и може да се повреди на 100 хиляди километра. Това обикновено се дължи на натрупване на различни нагари от сажди в некачествените горива. Ето няколко симптома на проблеми с EGR клапана:

  • Блокира в затворено положение - мощността на двигателя силно се увеличава, което радва много шофьори;

  • Блокира в отворено положение - най-честата повреда, при която запалването на двигателя става трудно, а ако това се случи, то мощността му е значително по-слаба;

  • Проблеми с управлението на EGR клапана - проява на някой от по-горните два случая;

  • При повреда на дебитомера, той трябва да се почисти, а при невъзможност е необходима неговата смяна.

Какво ще открием в сайта

В обявите на онлайн магазин Carco.bg се предлагат втора ръка EGR клапани за различните модели и марки автомобили, в зависимост от двигателя и годината на производство на превозното средство. Тук са достъпни и отделни части, като тръбата, през която се пренасочват отработените газове, а в някои случаи можете да ги купите и в комплект.

Защо да изберем Carco.bg

Защото онлайн магазинът ни предлага само втора ръка авточасти. Всеки един от предлаганите продукти в сайта е преминал специална процедура по неговото тестване, с което, за разлика от останалите конкуренти, ние можем да гарантираме работоспособност и отлично съотношение между цена и качество. За допълнителни въпроси и нужда от съдействие, не се колебайте да се обърнете към нашите специалисти.