Тампони за двигатели

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Тампоните представляват миниатюрни авточасти, обикновено използващи се в окачването на автомобила. Какво обаче е тяхното предназначение и защо са толкова важни? Възможно ли е да продължим да караме колата си, когато са повредени и какви са основните симптоми? Какво ни очаква в специалния раздел от обяви на онлайн магазин Carco.bg?

Какво представляват тампоните за двигател

Както знаем, по време на движение се генерират високочестотни вибрации, които с лекота се предават дори и във вътрешността на купето, което може силно да наруши комфорта на пътниците. Тук на помощ идват тампоните за двигател, чиято функция не се изчерпва с погасяване на генерираните вибрации. На следващо място, те спомагат за правилното позициониране на двигателя в предназначеното за това отделение. В същото време, тези миниатюрни авточасти позволяват по-лесното и ефективно прикрепване на мотора към шасито.

Обикновено са съставени от метални елементи и каучук, които са свързани по такъв начин, че каучукът да може максимално ефективно да улавя и абсорбира пристигащите от металните елементи вибрации. По този начин комфортът на пътниците в каросерията е още по-приятен по време на пътуване.

Може ли да се кара с повредени

Както разбрахме, тампоните в колата, без значение дали са за скорости, двигател, стабилизиращата щанга, на носачите, на задния мост или макферсон, са подложени на екстремни условия на работа, което бързо ги износва. В допълнение, различните химикали и топлина допълнително оказват негативно въздействие върху гъвкавостта и структурата на каучука. Това с времето разрушава ефективните свойства за поглъщане на вибрациите и се налага смяна на цялата авточаст.

При повредени тампони на двигателя съществува вероятност моторът да се измести в неправилна позиция, което може да окаже сериозно въздействие върху превключването на предавките на колата. Симптомите за повреда са чувствително увеличаващите се вибрации при пътувания, както и шумовете идващи из под предния капак.

Какви аксесоари ще откриете в раздела

В специалната категория от онлайн обяви на магазин Carco сме осигурили голямо разнообразие на тампони за двигател за различните марки автомобили, в зависимост от страната на монтажа:

  • Ляв;

  • Десен;

  • Преден;

  • Заден;

  • Тип лапа.

Защо да пазаруваме онлайн от Carco.bg

Защото при нас цените са значително по-ниски, поради продажбата на втора ръка авточасти, което обаче не означава - по-нискокачествени. Това, което ни отличава от останалите онлайн магазини е, че ние щателно проверяваме доставените ни части както външно, така и във функционално отношение. Извършваме различни тестове за установяване тяхната пълна функционалност, а също добре подбираме и доставчиците си, така че доверете ни се!