Делко

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3

Както вероятно знаем, всеки автомобил има запалителна система, чието предназначение е да осигури оптимални условия за стартиране на двигателя. Делкото или прекъсвач-токоразпределителят и разпределителната капачка са част от нея и сега ще разберем за какво служат и как функционират? Какви са симптомите при повреда и защо да изберем именно онлайн магазин Carco.bg при покупката на втора употреба авточасти?

За какво служи делкото

За да се възпламени въздушно-горивната смес в цилиндрите на бензиновия двигател е необходима токова искра, която се подава от свещите. За всеки от цилиндрите има предназначена по една свещ, но за оптималната работа на двигателя е необходимо токовата искра да се подава в подходящ ред, за което е отговорен прекъсвач-токоразпределителя или така нареченото делко. То е поместено в специална дистрибуторна капачка, в която са предвидени отвори за прокарване на високоволтовите кабели.

Тази капачка е изработена от бакелит, така че да е термоустойчива и в същото време да предпазва всички части от замърсявания и външни въздействия.

Как да разберем, че трябва да го сменим

Делкото е едно от най-слабите звена на запалителната система на автомобила, поради високото натоварване, на което е подложен и поради конструктивните му особености. Съществуват някои симптоми, показващи вероятност за повреда на прекъсвач-токоразпределителя и те са:

  • Внезапно изгасване на двигателя без видими причини;

  • Липса на достатъчно мощност;

  • Неравномерна работа на двигателя;

  • Повишен разход на гориво.

При разглобяването на прекъсвач-токоразпределителя, ако във вътрешността по частите му откриете масло, то вероятно няма нужда от смяна. В подобна ситуация е редно да проверите карбуратора и по-специално масления уплътнител.

Какви модели ще открием в раздела

В обявите на онлайн магазин Carco.bg са достъпни различни части за автомобили втора употреба и по-специално делко за отделните марки коли. Също така при избора има значение дали превозното средство е тип седан, кабриолет, купе и т.н. Всички те са доставени от проверени доставчици и в допълнение, за повишена сигурност, ние извършваме отделни вътрешни тестове и огледи на състоянието на всяка част, така че да сме сигурни, че предлагаме максимално качествени части на най-достъпни цени.

Защо да пазаруваме от Carco.bg

Защото ние предлагаме делко за широка гама от марки и модели автомобили, както и други части за коли. В същото време, сайтът ни е изключително интуитивен за навигация и работа, предлагайки всички базови функции за избор, като отделни филтри за бързо сортиране на определени продукти. При допълнителни трудности в избора и пазаруването, както и при нужда от професионална консултация с експерт през работни дни можете да се свържете с наш консултант.