Стартери

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Сърцето на всеки автомобил е неговият двигател, но за стартирането му е необходима допълнителна помощ от страна на запалителната система. В нейната основа стои стартерът, за който ще стане дума в настоящия ни материал. Ще видим неговите особености, начин на функциониране и как да изберем правилния? Може ли онлайн магазин за резервни части Carco да ни помогне?

Какво представлява стартерът и къде се намира

Това е малко приспособление, чието захранване идва от акумулатора и чиято конструкция е предназначена да преобразува електрическата енергия в механична. По този начин помага за първоначалното стартиране на двигателя, от където всъщност идва и наименованието на устройството. По същество представлява малък електрически четириполюсен мотор, първично задвижващ коляновия вал с честота, подходяща за стартирането на двигателя с вътрешно горене.

В случай, че колата изобщо не иска да запали и се чува характерното кликане при завъртане на ключа, то вероятно ще се наложи ремонт или смяна на стартера. Разположението му при отделните модели автомобили е различно. Най-бързият и лесен начин за достигане е проследяването на кабелите на акумулатора.

Как да разберем дали е за смяна

При неизправност, колата не иска да запали след завъртането на ключа. В подобен случай трябва на първо място да проверим дали акумулаторът има нужния заряд. Ако той е изправен, трябва да обърнем внимание на стартера и дали достига достатъчно ток до него. Ако всичко е наред, но не иска да завърти, то със сигурност се налага смяна.

Как да изберем нов стартер

Изборът трябва да съответства на мощността на двигателя и параметрите на акумулатора. Ето няколко предложения:

  • Изборът трябва да стане в съответствие с VIN-а на автомобила;

  • Просто вземете идентичен на изгорелия модел, като съобразите пълна повторяемост на неговите характеристики;

  • Експертите съветват при избора да не се подлъгвате от най-евтините части, а да се насочите към оригиналните решения, което в дългосрочен план ще Ви спести повече.

Защо да изберем Carco.bg

Онлайн магазинът за втора употреба авточасти Carco.bg може да предложи широк асортимент от резервни части, както и изключително достъпни цени. Всеки от предлаганите при нас стартери е щателно прегледан и проверен от наши експерти, така че да сме сигурни, че предлагаме наистина съответстващи на качеството продукти. При нужда от професионална консултация, свържете се с наш експерт по начините описани в сайта.