Релета за подгревни свещи и чистачки

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Автомобилът е сложна механизация, която включва множество системи и компоненти. Поддръжката му е трудна и свързана със сериозни разходи, особено ако възникват сериозни повреди с неотменим характер. Освен задължителните годишни прегледи, е добре да посещаваме сервиза и при първи сигнали, че нещо по колата не е наред. Също така, хубаво е да се замислим и за покупката на втора ръка авточасти, които са бюджетно решение на много технически проблеми, свързани с автомобила. В онлайн магазин Carco.bg ще ги откриете на изгодни цени, както и с отлично качество.

За какво служат релетата

Те са част от електрониката и отговарят за правилната работа на някоя от системите, като основната им функция е да осигуряват захранване на разклоненията от електрическата верига. Релетата притежават корпус от пластмаса с електромагнит, включващ стационарни и подвижни контакти. По време на неговото захранване се осъществява задвижване на контакта, което води до отварянето и затварянето на веригата. 

Как да разберете, че са за смяна

Когато някоя част по колата се повреди, автомобилът започва да ни “подсказва”, че е време да я ремонтираме или подменим. Ако става дума за дефектирало реле, е възможно да се появят сигнали, като:

  • Контролираното оборудване спира да функционира добре;

  • Съответният механизъм не може да се изключи;

  • Цялостната работа на автомобила е влошена;

  • Нестабилност при празен ход и др.

Основните причини за това релето да се повреди са прослуженото му време, попадането на замърсявания и прах, корозия, неправилното стопанисване на автомобила и др. Точно затова е добре да инспектирате редовно компонентите от електрониката, като ако някой не функционира правилно, да го подмените. 

Какви видове има в раздела

В магазин Carco.bg ще откриете разнообразие от различни видове автомобилни части втора употреба за всички марки и модели коли. Разделът предлага релета за подгревни свещи и чистачки, които имат оригинален произход и са достъпни на изгодни цени. Налични са за марки автомобили, като Audi, Alfa Romeo, Chevrolet, BMW, Honda, Hyundai и др.

Защо да купите части от Carco.bg

Ние работим с голяма номенклатура от авточасти втора употреба, които можете да поръчате онлайн и да получите в кратък срок от време. Поддържаме богат асортимент от стоки на склад и предлагаме на всички свои клиенти безплатно консултиране и любезно обслужване. Разгледайте асортимента ни от стоки и поръчайте в няколко лесни стъпки.