Панти за врати

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Аксесоарите за коли спадат към интериора и екстериора на всяко превозно средство. Малогабаритните части по купето са отговорни за красивата визия на автомобила, също както и за неговото лесно и приятно ползване. Когато липсва някоя важна част, е добре да си я набавим, а ако тя е просто за смяна, е добре да я подменим с по-нова такава.

В списъка “части за купето” спадат най-разнообразни елементи - панти за врати и капаци за автомобил, вратички за резервоар, лайсни, огледала, прагове, стопове, фарове, халогенни светлини, подкалници и още много други. Някои от тях са с незаменимо функционално значение и са задължителни, докато други просто препоръчителни и с естетическа насоченост.

Кои са компонентите на каросерията

Каросерията на колата включва набор от компоненти, които в комбинация придават завършеност и функционалност на превозното средство. Те имат не само практическо предназначение, но и естетическо такова. За да осигурят нужното ниво на безопасност, трябва да се избират и с високо качество - панели, броня, прозорци, спойлери, амортисьори, осветителни тела и др.

Какво са пантите за врати на автомобили

Този елемент от автомобила е важен за лесното и безпроблемно отваряне на вратата на леката кола. Ако пантата (лява или дясна) не е в изправност, е възможно тя да осуети влизането и излизането от превозното средство, затова и трябва да я сменим, когато това се наложи. Скърцането е също много неприятно явление, което е присъщо за амортизираните панти за врати. Някои водачи прибягват до тяхното смазване, за да премахнат звуците, докато други решават, че е най-добре да сменят пантата, за да не се стигне до пълна невъзможност да влезем в автомобила. 

Откъде да поръчаме капаци

Капаците за коли могат да бъдат предни (боне) и задни. Предният е от съществено значение, защото осигурява защитено покритие на мотора, също както има и звукоизолиращи свойства. Задължително е вътрешната му част да бъде аеродинамична, за да бъде намалено фронталното сцепление. 

Тунингът е също доста често срещано подобрение сред по-младите водачи на МПС, защото той придава модерна визия на колата, а и осигурява по-голяма безопасност. Преден капак или заден капак - открийте и двата вида в онлайн магазин Carco.bg, където наред с разнообразието Ви очакват и ниски цени. 

Как се сменят

Много водачи се наемат сами да сменят капака на автомобила, което на свой ред обхваща някои по-основни действия:

  • Демонтаж на болтовете, с които са захванати пантите;
  • Определяне на позицията на капака и поставяне;
  • Монтаж на болтовете и проверяване на напасването. 

Нищо сложно, но и нищо толкова лесно, че да подходите към тази процедура с лека ръка. Изберете авточасти втора ръка от Carco.bg.