Изпускателни колектори

Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5
Сортирай по: Покажи по:
1 2 3 4 5

Време е за смяна на изпускателния колектор? Ние не можем да ви съдействаме с монтажа, но можем да ви осигурим качествен модел изгодно.

Какво е изпускателен колектор

Изпускателният колектор е важна съставна част от изпускателната система. Монтиран е към главата на цилиндъра. Той отвежда вече използваните газове в обща тръба. Също така продухва горивните камери. Работата на този елемент се осъществява при изключително високи температури, достигащи 1300 градуса.

Колекторът притежава къси канали, съединяващи се в обща камера. За да се елиминира рискът от изпускането на отработени газове, на мястото, където колекторът е прикрепен към главата на цилиндъра, е уплътнено с гарнитури.

Какви видове има

Основните видове са твърди и тръбни. Материалът, от който са изработени, е топлоустойчив чугун или неръждаема стомана, а в някои случаи е включена и керамика.

Еднокомпонентният вариант е лесен за производство и поради това – евтин и най-масово използван.

Вариантите с по-дълги тръби по-добре предпазват от това обработените газове да се върнат в горивните камери и постигат добър резонанс на ниски обороти. По-късите колектори пък дават повече мощност при по-малък диапазон на оборотите.

Ако тръбата е по-тясна, газовете се придвижват с по-висока скорост и горивната камера се прочиства с по-голяма инерция. При по-големи обороти на двигателя обаче тесният диаметър на тръбите създава по-силно съпротивление. При по-широките модели има възможност за по-голяма мощност при увеличаване на скоростта.

Какво ще откриете в раздела

  • Изпускателен колектор;
  • Изпускателна тръба;
  • Термо щит;
  • Тръба с мека връзка.

Всеки от артикулите е съвместим с конкретен модел и марка автомобили. В описанието на продукта са посочени подробните характеристики на возилото (година на производство, кубатура, мощност и др.), за да се избегне рискът от грешки при поръчката на съответната резервна част.

Защо да пазарувате от Carco.bg

Поддръжката на автомобил е дългосрочен ангажимент, който понякога отнема доста от енергията и мислите ни. Не е задължително обаче да струва скъпо. Поне ако ползвате Carco. В нашия онлайн магазин ще откриете хиляди авточасти втора употреба на отлични цени. Каталогът ни покрива всички марки и модели, а асортиментът – всички системи и елементи, които са част от съвременните автомобили.

Пестим и време – може да избирате и поръчвате 24 часа в денонощието, без да напускате дома си, а доставката пристига още на следващия ден. Потърсете нужната резервна част още сега!